— Ajánló

— 2007. October 3. 15:19

— Írta: Varga Csaba

2007-10-05/06 Hangfoglalás

A tavalyi sikeres rendezvénylerakat után most újra: 2007-ben is Hangfoglalás! A dolog lényege, hogy ezernyi zenével kapcsolatos program, rengeteg helyszínen szerte a városban, és mind ingyenes, beleértve az esti koncerteket is. Úgyhogy mindenkinek érdemes átböngésznie a programot, mert jó eséllyel talál kedvére valót, ami után már csak a helyet kell spottolni a térképen, és go. Kettőt ajánlunk: pénteken Khoiba, szombaton Koala Fusion.

Mifelénk (úm. Kultblog) inkább szokás, hogy üres a programajánló lista, ha tényleg nincs semmi jó, de most nem lehet nem rákontrázni a pénteki Stelarra: akinek nincs pénze bevásárolnia magát a hajóra, az ha jót akar magának, a Gödörbe megy. Lesz ott mindenféle össznépi dolog, ha a zenekarok listáját nézem, de ami a lényeg, hogy ismét Budapesten a cseh Khoiba. A zenekarról annyit áradoztam már még odaát a Tűzfészek blogon, hogy ezt most mellőzöm, egyszerűen csak a leggyönyörűbb zene a világon. Az élő fellépések elképesztően közeli hangja, és Ema édesen kelet-európai angolsága – ezt muszáj hallani. Ha még nem láttad őket élőben, ki ne hagyd! Nekem már kétszer volt szerencsém Khoiba live-hoz, úgyhogy marad a hajó, de legszívesebben kettészakadnék.


Khoiba – Pathetic

A másik ajánlás pedig már szombatra szól, amikor éjjel 11-kor lép színpadra a Koala Fusion a Kultea Klubban. A hely, ha valaki nem ismerné, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum klubja, ahol a jobbnál jobb, főleg jazz-vonatkozású előadók és formációk lépnek fel. A Koala Fusionről pedig azt kell tudni, hogy fiatalok, új arcok, a zenéjük meg olyan, amilyet nem várnál fiatal új arcoktól. Igényes jazz, van benne lazaság meg könnyedség, de sokkal inkább profizmus. Tényleg fura, mert az ember hajlamos lenne azt gondolni, hogy 30 alatt mindenki csak a fúziónak él, elektronikába oltja a hangszereit, vagy épp hip-hop mc-kkel kollaborál. Ezek meg nem. Érdekes, jó, és mindenképp ajánlott! Ha most kimaradna, október 10-én már hallhatók is újra az A38-on, viszont most teljesen ingyen játszanak, úgyhogy érdemes menni.

forrás: koalafusion.com
Koala Fusion és Kása Juli @ Gödör

Linkek: