— Ajánló

— 2013. April 11. 08:28

— Írta: Andok Tamás

2013/04/18: Low Leaf @ Akvárium Klub

Egy igazán különleges jelenség lép fel jövő csütörtökön az Akvárium Klubban: a tengeren túlról érkező Low Leaf egyénisége és izgalmasan eklektikus zenéje két érdekes pólusból áll. Hol vonzó, kecses és nőies, akár egy igazi múzsa, máskor látszólag csak egy lezser zenészcsaj Los Angelesből, aki szereti Jimi Hendrixet, Alice Coltrane-t és a street artot.

Az első személyiség autentikus dallamokat játszik hárfán, lágyan énekel, hol egyszerűbb, hol komolyabb zongora- és gitártémákkal. A másikat a hip-hop laza ütemei és a kísérleti elektronikus zene zörgő, sípoló, kattogó hangjai kísérik. A kettő találkozásának metszetén jönnek létre Low Leaf dalai, akinek két ep után tavaly jelent meg az első nagyobb lélegzetvételű anyaga, az Alchemizing Dawn. És persze lévén Los Angeles-i, újhullámos és elektronikus, naná, hogy dolgozott már együtt Flying Lotus-szal.

Bandcampen végighallgathatod a teljes Alchemizing Dawn albumot, itt alább pedig kiemeltünk két kedvcsináló videót, hogy lásd mennyire jó mindez élőben:

Low Leaf – Take Time (studio session)

Low Leaf – Paradise (live)

Játék

A játékban az alábbi kérdésre kell helyes megfejtést beküldened, így egy páros belépőt nyerhetsz a április 18-i Low Leaf koncertre. A játékra viszont csak akkor jelentkezhetsz, ha a Kultblog közösség tagja vagy, amit egy Facebook page lájkkal jelezhetsz. A megfejtéshez a helyes válasz sorszámát kell elküldened a jatek@kultblog.hu címre 2013. április 16-a (kedd) éjfélig. Ne felejtsd el megadni a teljes neved és Facebook profilod címét is, hogy beazonosíthassunk, ha nyersz. Sorsolás és eredményhirdetés április 17-én (szerdán).

Kérdés: Melyik Flying Lotus lemezen vendégszerepelt Low Leaf?

Lehetséges válaszok:

  1. Until the Quiet Comes
  2. Los Angeles
  3. Cosmogramma

Ez a játék lezárult. A helyes megfejtés a Cosmogramma (3-as) volt. A résztvevőket emailben értesítettük.