— Ajánló

— 2013. April 22. 09:29

— Írta: Varga Csaba

2013/04/27: Andy Stott, Laurel Halo @ Trafó

Az év eddig talán legjobban várt bulija érkezik el szombaton, amikor Electrify Series Vol. 1. néven izgalmas elektronika kerül a Trafó falai közé.

Az estét a Berlinben székelő, de magyar származású Lower Order Ethics vezeti fel, majd egy brit és egy amerikai live act következik, Andy Stott és Laurel Halo formájában, akik után külön-külön is futva érkeznénk bárhova, így együtt pedig kifejezetten erős este várható.

Andy Stott zenéjét klasszikusan dubtechno kupacba szokás rakni, hogy lehessen mihez kötni, de folyamatosan feszegeti a stílus és saját határait, ami főleg jellemző legutóbbi, Luxury Problems című albumára (alább ezt végig is hallgathatod). A koszos-zajos elektronika ugyan a gyökerekhez hasonlóan hipnotikus, de hangtérképét és ritmusképleteit tekintve is jócskán kalandozik egy olajos vasakkal kirakott, koszos és félhomályos térben – ha lehet ezt mondani, a legjobb értelemben.

Laurel Halo szembejött már párszor a Kultblogon, amikor a tavalyi év zenei trendjeit fejtegettük, de eleve szemmagasságba helyezi az is, hogy egyik kedvenc kiadónk, a Hyperdub tetője alatt tevékenykedik, illetve arról sem maradtunk le, amikor a Wire magazin 2012 év albumának választotta a nő Quarantine című lemezét (négy szám erről alább). Zenéje a legjobb kísérletezős iskolák hangzásából merít, vegyíti az organikus energiákat a mérnöki méréssel, majd az egészet saját énekhangjával bolondítja meg.

Az előzőeket a Trafó nagytermében élvezhetjük majd, ami után irány le a Mappa Klubba, és folytatódik a sor egy S Olbricht live-val, és végül egy Synus0006 dj szett teszi fel a pontot az i-re.