— Ajánló

— 2013. May 2. 22:37

— Írta: Andok Tamás

2013/05/05: The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble @ Akvárium Klub

Kedvenc dark jazz zenészeink visszatérő vendégek már nálunk. Ezúttal a vasárnapi Akvárium Klubos koncertjükre nyerhettek nálunk páros belépőt.

A csapat egy ötállomásos mini turnéra indul a héten, melynek az utolsó felvonása lesz a budapesti fellépés. Az este a korábbi bulik ismeretében menetrendszerűnek tűnik: a Mount Fuji Doomjazz Corporation nyit majd, ám mivel egy alapvetően improvizatív zenekarról van szó, azon kívül, hogy egy rendkívül tömör, hol őrlángon pislákoló, hol mindent felperzselő zenét fogunk hallani, nehéz megmondani, hogy pontosan mire számíthatunk.

The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble – All is One

Az este vezérfonalát a Kilimanjaro Darkjazz Ensemble viszi majd tovább, mely alapvetően jobban kötődik a lemezek komponált, főként jazz, különféle elektronikus zene, ambient, modern classical és még sok-sok más műfaj elemeit keverő dalaihoz. Viszont szintén nincs két ugyanolyan fellépésük.

A két formációt 2011-ben és 2012-ben is a legjobbak közé választottuk, illetve a tavaly megjelent Egor című koncertlemezüket külön cikkben is méltattuk. A vasárnapi buli előtti hangolódáshoz pedig a TMFDC alig pár hete megjelent Roadburn fesztiválos lemezét ajánljuk, mely talán a frissessége miatt a legtöbb támpontot adhatja. Ha így van, sötét és súlyos koncertnek nézünk elébe.

The Mount Fuji Doomjazz Corporation – Roadburn trailer

Játék

A játékban az alábbi kérdésre kell helyes megfejtést beküldened, így egy páros belépőt nyerhetsz a május 5-i koncertre. A játékra viszont csak akkor jelentkezhetsz, ha a Kultblog közösség tagja vagy, amit egy Facebook page lájkkal jelezhetsz. A megfejtéshez a helyes válasz sorszámát kell elküldened a jatek@kultblog.hu címre május 3-a (péntek) éjfélig. Ne felejtsd el megadni a teljes neved és Facebook profilod címét is, hogy beazonosíthassunk, ha nyersz. Sorsolás és eredményhirdetés május 4-én (szombaton).

Kérdés: Mi Jason Köhnen, a csapat basszusgitárosának breakcore zenei művészneve?

Lehetséges válaszok:

  1. Enduser
  2. Bong-Ra
  3. Drumcorps

Flyer: