— Ajánló

— 2013. May 9. 08:22

— Írta: Kolonics Réka

2013/05/13: Retro Stefson @ Gozsdu Manó Klub

Ha mindig érdekelt, hogyan mulat Izland, mire ropják odafent, ahol a szellemek születnek, eljött a te időd! Az izlandi Retro Stefson az északi partihangulat legmegbízhatóbb exportálójaként európai turnéjának keretében Budapesten, 101 Reykjavík komfortzónájától távol is szabadjára engedi különös elektropop hibridjét.

A Retro Stefson tejfölös szájú izlandi gyerekek iskolaprojektjeként indult, és még alig múltak tizennégy évesek, amikor már az Iceland Airwavesen, a szigetország legnépszerűbb fesztiválján találták magukat. Az együttes azóta egy folyamatosan fejlődő organizmus, jelenleg épp nyolc pár karral és alig húsz év fölötti átlagéletkorral rendelkezik, na meg három nagylemezt és számtalan sikeres koncertet tudhat a háta mögött.

Retro Stefson – Qween

Legújabb, címnélküli, változtatható borítóval megjelent albumuk ugyan az északi hullámokat már tavaly óta borzolja, Európa-szerte csak idén márciustól vált elérhetővé. Ez a koncert így egyfajta lemezbemutatónak tekinthető: táncos, house-os, olykor reggeae-hatású, rock-ritmusú elektro-ragacsnak, melynek épp olyan szerves elemei az izlandi hagyományok és babonák, mint bármi más. Egy dolog biztos: ajánlatos kényelmes cipőben érkezni, mert a széttáncolt láb garantált!

Retro Stefson – She Said