— Ajánló

— 2013. June 4. 09:15

— Írta: Kollár Dániel

2013/07/10-14: Exit Fesztivál 2013

Érdemes lehet 2013-ban is délnek venni az irányt, ahol Újvidéken megtalálod a szerb Exit Fesztivált. Az Dunára néző erődben tető (vagy épp szabad ég) alá hozott feszt egy jó road trippel is elérhető távolságban van, még csak repülőre sem kell ülnöd, és épp ezzel az utazással lehet színesebb a nyarad.

A fesztivál 2013-ban július 10-14. között kerül megrendezésre, és olyan húzónevek állnak a lista tetején mint Nick Cave, az Atoms For Peace, a Bloc Party, Cee Lo Green és csodák csodája ebből az országból még nem tiltották ki Snoop Liont (aki leánykori nevén Dogg). Az elektronikus zenei mezőny sem marad el, ezen a vonalon Fatboy Slim, Diplo, DJ Fresh, a Chase & Status és Eric Prydz neveket láthatod nagybetűvel szedve.

Exit Fesztivál promó Nick Cave-vel

Érdemes odafigyelni, hogy az Exit elektronikus felhozatala nem áll meg a fenti mainstream acteknél. A Dance Arenában old school vs. new school techno ütközet lesz, amin Jeff Mills, Mathew Jonson és Gregor Tresher képviseli az öreg fiúkat, az új roster pedig Pan-Pottal és a Matador live-val érkezik. A tört ütemeket kedvelők a Brookes Brothers és a Camo & Crooked jump-up szettjeire pöröghetnek, illetve a Prototypes-ra. A BBC Radio 1-os szelektor, DJ Friction is érkezik MC Linguistics-szel az oldalán, míg az innovatív zenéiről ismert Dub Phizix azzal az MC Strategy-vel jön, aki emellett a Broke’N English nevű hip-hop formációjával is fellép.

Úgy gondolod már, hogy jó ötlet lenne venni egy kanyart az Exit feszt felé? Két szerencsés most egy-egy bérletet nyerhet tőlünk (lásd alább)!

Rövid doku az Exit Fesztiválról

Játék

A játékban az alábbi kérdésre kell helyes megfejtést beküldened, így egyike lehetsz a két szerencsésnek, akik teljes fesztiválra szóló bérletet nyernek a 2013-as Exit Fesztiválra. A játékra csak akkor jelentkezhetsz, ha a Kultblog közösség tagja vagy, amit egy Facebook page lájkkal jelezhetsz. A megfejtéshez a helyes válasz sorszámát kell elküldened a jatek@kultblog.hu címre 2013. június 17. (hétfő) éjfélig. Ne felejtsd el megadni a teljes neved és Facebook profilod címét is, hogy beazonosíthassunk, ha nyersz. Sorsolás és eredményhirdetés június 18-án (kedden).

Kérdés: Mikor rendezték meg az első Exit Festivalt?

Lehetséges válaszok:

  1. 1999
  2. 2000
  3. 2004