— Egyéb

— 2013. April 8. 16:40

— Írta: Varga Csaba

Itt az új Kultblog, yey!

Több hónapnyi munkát követően, április 8-ával új fejezet nyílik a Kultblog-sztoriban. Megújult a weboldalunk, de ez csak a jéghegy csúcsa, ennél sokkal több van a zsebünkben – minden most kezdődik el.

A tavalyi év első felében kezdtünk el komolyan foglalkozni azzal, hogy megújítsuk azt a szerelem projektünket, amit 2007 óta Kultblognak nevezünk, és napi szinten ölünk bele rengeteg energiát, hogy olyan szép és jó legyen, amilyennek remélhetőleg ti is látjátok. A megújulás legjobban látható aspektusa persze a design és a site, de a kiváltó okok ennél mélyebbről gyökereztek.

Egyik fő hajtóerő volt, hogy a Kultblog hátterében a kezdetektől fogva álló blogszolgáltató vállalhatatlan működése miatt muszáj volt továbblépnünk és technikailag is saját utat keresni. Innen indult a történet, aztán ahogy elkezdtünk az új rendszeren dolgozni, persze elárasztottak minket a saját lábra állás szabadságával járó lehetőségek, és egyből felmerült a design váltás, ami végül teljes arculatcserét is hozott magával. Ebből született az új logó, az új oldal és minden további vizuális velejáró, amit most láttok – ez a része Rozmy barátunk munkáját dicséri. Büszkék vagyunk rá, hogy mostmár van egy gondos art direkciós kéz is a site felett, aki vigyáz rá, hogy ne csináljunk hülyeséget, és minden csodaszép legyen.

A fentit csak azért mesélem, hogy lássátok és értsétek, hogy a mi örömünknek csak a fele az, hogy sikerült ismét szintet lépnünk és talán mérvadó színvonalon publikálnunk a magyar weben. Emellett, ami miatt igazán kiugrunk a bőrünkből, az a technikai ballasztok eldobása, és hogy mostmár nincsenek határok. Ez is az oka, hogy a most megújult Kultblog.hu csak egy első lépés, egy dobbantó abba az irányba, amerre innentől szárnyalni szeretnénk. A következő hetekben folyamatosan dolgozunk még a kezdeti parák átlépésén, aztán megyünk tovább: rengeteg ötletünk van, amelyeket folyamatosan láttok majd megvalósulni, de szólni is fogunk, amikor valami újdonság történik.

Másik izgalmas dolog, hogy ismét bővültünk csapat szinten, így már a következő napokban találkozhattok új cikkírókkal, közreműködőkkel. Lesznek ismerős nevek is, de nem lövöm le a meglepetést, meglátjátok, csak kövessetek minket Facebookon, és házhoz visszük a bejelentéseket. Láthatjátok majd azt is, hogy folyamatosan rendberakjuk a mindenféle tartalmainkat: a podcastok szép sorban felkerülnek visszamenőleg is a Mixcloudra (és a jövőben nem is csak podcastokat kaptok majd ott, hanem több dj mixet, exkluzív anyagot), a videóinkat is szépen egy helyre tereljük, és talán még a  Twitter csatornánkon is találtok majd ezt-azt (főleg fesztiválszezonban).

Még két dolog. Az egyik, hogy nézd meg az oldalt a mobilodról! Úgy gondoljuk, hogy 2013-ban egyszerűen kellemetlen dolog mobil platform nélkül bármit is csinálni a weben, úgyhogy eleve úgy készítettük el az új site-ot, hogy az mobilról teljesértékűen fogyasztható legyen. Másik, hogy kikapcsoltuk a hozzászólásokat. Ennek nem technikai oka van, egyszerűen hónapok alatt érkezett egy-két értelmes komment, ellenben a spamek ellen folytatott harc fárasztó, és a kettőből az jön ki, hogy nem éri meg fenntartani a hozzászólást mint funkciót. Így most arra buzdítunk, hogy szólj hozzá Facebookon, oszd meg és mondd el a véleményed, vagy írj nekünk emailt. Aztán ha ezrével dörömböltök majd az ajtón azzal, hogy hiányzik a hozzászólás, kitalálunk valamit.

Gyors közérdekű: ha az új oldalon bármilyen hibát fedeznél fel, vagy akár csak valami nem tűnik frankónak, légyszi szólj! Írj az info@kultblog.hu-ra, és nagyon meg fogjuk köszönni a segítséged.

Végül, de nem utolsó sorban egy köszönet lista mindazok felé, akik nélkül ez az egész nem jött volna össze:

Polgár Péter (Rozmy), Fejes Anikó, Faludi Bence, Szőnyi Gergő (Gex), Velkei Zoltán, Kalugyer Roland, Andok Tamás, Kollár Dániel, Nagy Nikoletta Anna, Farkas Péter, Deák Ági, Kolonics Réka, Virág Tamás, Fábián Csongor, Varga G. András

És akkor nincs más hátra mint előre, gyertek velünk!

Varga Csaba
főszerkesztő