— Egyéb

— 2007. June 19. 18:43

— Írta: Varga Csaba

Start – éppen most

Elkészült tehát a felfrissített, felrázott kultblog.hu, ami szinte már úgy hangzik, mintha egy ezer éves cuccot redesignoltunk volna, pedig nem is. Viszont a terveket új formába öntöttük, és akkor ez végülis így fog elindulni, éppen most.

A kultblog.hu egy olyan honlap, ahol néhány kulturálisan érzékeny ember mondja meg az abszolút szubjektív véleményét mindenféle dolgokról, amik például egy színházban, moziban, vagy épp a lemezjátszó környékén történnek. A lényeg főként a kritika és a vélemény, az utóbbi akár gonzó stílusban is (sőt!), a kritikát meg azért emelem ki külön, mert hogy ez egy olyasféle alapdolog lesz.

Ugyanis. Azt nem nehéz észrevenni, hogy a jelenleg létező magyar online médiaközösség kulturális része szinte kizárólag ajánlókból és azok hegybe polcolásából áll, aminek egyik fő mozgatórugója a sajtóakkreditációkért és ingyenbelépőkért való nyalás-taposás. Na, ezért leszünk mi főleg kritikai site. Fogyasztjuk a kultúrát, és ahova el akarunk, úgyis elmegyünk. Ezzel biztosítjuk magunknak, és önigazoljuk a függetlenséget, amit mindenek felett a legfontosabb faktornak tartunk. Ez egy amolyan manifesto.

Ettől függetlenül azért trükkösen van Ajánló rovatunk is, de éppen a fentiek miatt lesz annak mérvadó értéke, hogy mi kerül oda. Na, nem mintha mi lennénk a világ információdömpingjének önjelölten legautentikusabb szűrői, de azért igyekszünk valami minőségit letenni az asztalra.

És hogy miért megint mégegy ilyen site, amiből már igazából van egy pár? Erre két válasz van. Egy: mert nekünk is van véleményünk, és mi is el szeretnénk mondani. Kettő: nem, ilyen site nincs mégegy. ;)

A tartalom innentől folyamatosan várható, és bár éppen a következő két hét még döcögősre sikeredhet, nem akartuk tovább halogatni a startot, mert magunkat is ismerjük. Július második hetétől viszont már biztosan rendszeresek leszünk. Ami a zenei stílusok, a filmes ízlés és a többi felénk eső oldalát illeti (tehát hogy mi várható a site-on), azt nem is predefiniálnánk. Majd meglátjátok, majd meglátjuk, majd kialakul.

Jó olvasást!