— Podcast

— 2012. January 25. 09:48

— Írta: Varga Csaba

Podcast #38: Rabbit exclusive mix

Ezúttal egy régivonalas breakbeat mixet hoztunk podcastba öntve. Ízes törtek, húzós basszus.

Elöljáróban mesélnénk, hogy aktuális vendég dj-nk Rabbit (Trázer Nándor), aki a Dunaújváros-Szekszárd-Baja tengelyen mozgó Töréshatár crew oszlopos tagja. Mivel tudjuk, hogy a mixnek erős a replay faktora, és úgyis érdekelne titeket, hogy ki ez a srác, faggattuk egy kicsit. Ezt az interjút alább olvashatjátok a lejátszó és a tracklist után. Nyomj egy playt, és olvass tovább!

Hallgasd:

Tracklist:

  1. Rockwell – Everything (and U)
  2. Triad – Parallax
  3. Notion – Iota
  4. Shimah – Swordfish
  5. Icicle – Alien Groove
  6. Seba and Physics – Before I Can Breathe
  7. Electrosoul System – Asteroids
  8. Chris Inperspective – Serial Thyme
  9. Morphy – Samfie Man
  10. Brookes Brothers – Warcry
  11. Ill Skillz and S.P.Y – This Is Why
  12. Enei – Cracker (Jubei remix)
  13. Amoss – Footloose
  14. Doc Scott – Swarm
  15. Gappa G and Hypa Hypa – Information Centre (Serum vip)
  16. Diamond Eye – Deep Earth
  17. St Files – Weight Down
  18. Notion – Because
  19. Sub Zero – Brighter Days
  20. Alaska and Nucleus – Ataciara

Interjú

Kultblog.hu: Mesélj egy kicsit magadról: honnan jössz, hol nőttél fel, mivel foglalkozol most?

Rabbit: Szekszárdon születtem, Bátaszéken nőttem fel, tanultam Baján, Dunaújvárosban és Veszprémben. Most Szekszárdon élek és dolgozok mint mérnök informatikus.

Mesélj a Töréshatárról! Ez hogyan jött létre, hol tart most, és mi a célotok vele?

A Töréshatár formáció megalakulása a Dunaújvárosi Főiskolán töltött éveimhez köthető. Egy buliban ismerkedtem meg Hudák Imivel (ret3k), akivel közösen kezdtük el a “Töréshatár! – a jövő hangja” elnevezésű éjszakai műsort a főiskolai rádióban, amelyben főként tört ütemeket játszottunk. A műsor mellett kisebb bulikat is szerveztünk, amit a fősuli után is folytattunk a környékben, és itt játszottam mint rezidens dj. A környéken kívül felléptem még néhány vidéki városban, a Sziget Fesztiválon, és Budapesten a Cökiben, a Roham bárban és a Mappa Clubban. A cél az, hogy továbbra is olyan eseményeket szervezzünk vidéken, ami az aktuális, igényes elektronikus zenét mutatja be a helyi fiataloknak.

Első zene, ami megérintett?

Az első komolyabb zenei benyomások a ’90-es évek elején értek általános iskolás koromban. Megjelent a tévében az MTV, rengeteg új klippel, zenével, a Yo! MTV Raps adásával… Szóval a rap és hiphop érintett meg kezdetben, Run-D.M.C. és társai, no meg a scratchelés.

Milyen zenei stílusok az örök kedvencek?

A hiphop máig megmaradt a kedvencek között, de ez kibővült olyanokkal mint a  nu-jazz, kísérleti elektronika, IDM, trip-hop. Szívemhez közel került a hardcore és a techno, és persze a breakbeat, a jungle és a drum & bass minden mennyiségben.

Aktuális kedvenc producer/csapat és track mostanában?

Sok van, de egyik aktuális kedvenc producer S.P.Y. Kedvenc track: PleasureSlosh Pit, mert nagyot ütött a legutóbbi buliban.

Hány buliban játszották eddig, és milyen stílusokban?

Mindent összevetve kb. 50-60 buliban játszottam eddig, emellett voltak a rádiós zenélések és persze házibulik. 2000 óta drum & bass-t gyűjtök és ezeket is játszom jóformán mindenhol. De volt olyan időszakom is, amikor breakbeatet nyomtam. A Szigetes fellépések során kísérletezősebb elektronika is tű alá került.

Hogyan látod a vidéki elektronikus zenei bulik világát? Mennyire van érdeklődés, közönség, nyitottság? Mennyire mennek az új cuccok, vagy inkább a régi nóták?

Vidéken rendkívül nehéz fába vágja a fejszéjét az, aki elektronikus zenei bulit szeretne szervezni (kivétel az, akit felvet a pénz). Nincsenek olyan bejáratott szórakozóhelyek, ahova le lehetne csak úgy tenni egy elektronikus bulit, és telt ház lenne kapásból. Ha rendszeresen szervezel egy helyre, akkor talán beindul a dolog, de kitartónak kell lenned mindenképpen. Szekszárdon is már körülbelül az ötödik helyen próbálkozunk. Azonban ha túl gyakran van ilyen jellegű party, akkor meg ráun a közönség. Az is megfigyelhető, hogy az emberek az utóbbi 2-3 évben már kevésbé engedhetik meg maguknak a szórakozást, úgyhogy sokszor már annak is örülünk, ha nullára kijön egy este.

A közönség fiatalokból, és sok ismerős, visszatérő arcból áll. Mondjuk Szekszárdon nem kell több száz emberre gondolni, elég családiasak a bulik. A közönség nyitott az új zenékre, de rendszeresen felbukkannak olyan arcok, akik kedvéért le kell játszani egy-egy „jó bulis számot”. Amúgy általában befogadóak, nyitottak a régi és az új zenékre egyaránt, de mindenképpen észrevehető, ha egy klasszikus darab forog a lemezjátszón.

Szeretnél többet játszani Budapesten, vagy ez nem célod, jobban érzed magad vidéken?

Igen, szeretnék többet zenélni a fővárosban. Eddig csak kisebb bulikban sikerült 1-2 órás drum & bass szetteket játszanom, kis közönség előtt. A Szigeten jó volt a fogadtatás, én jól éreztem magam, de a helyszín miatt nem tánctérorientált zenéket játszottam, pedig a gyorsabb zenék közelebb álnak hozzám. Vidéken is jól érzem magam, nagyon szeretem a családias hangulatot, de azért nagy közönség előtt se rossz fellépni.

Mit szeretsz a legjobban a dj-zésben?

Jó kérdés. Talán azt, hogy mutathatok magamból valamit a közönségnek. A szervezésben is azt szeretem, hogy adhatok valamit az embereknek, ami valakinek kikapcsolódást, másnak egy jó feszültség levezetést, vagy éppen valami újdonságot jelent. Természetesen imádok zenélni, mixelni és egy-egy buli alakalmával én is feltöltődök.

Legnagyobb terv 2012-re?

Természetesen jó lenne ismét fellépni a Szigeten. Emellett pedig az, hogy van néhány zenész, akit szívesen lehívnánk Szekszárdra.