— Podcast

— 2013. April 22. 18:32

— Írta: Varga Csaba

Podcast #43: Lower Order Ethics – Dulce Bellum Inexpertis II

Legújabb podcastunk keretében a Kultblog beveszi Berlint, vagy mondhatjuk úgy is, hogy a berlinből hazazenélő Lower Order Ethics veszi be a Kultblog mixsorozatát. Zajszőnyeges, ipari és elektronikus összeállítását ne felejtsd el visszakeresni aláfestő zenének, amikor legközelebb egy porig égett bolygó hamvain sétálsz. Kérdeztünk néhányat az elkövetőtől, hogy megismerhessétek, ki áll a válogatás mögött.

Itt kezdd, indítsd a lejátszást, aztán jöhet a mini-interjú alább:

Be tudnád magadat mutatni pár szóban? Ki vagy, és mivel foglalkozol?

Napközben gép előtt végzek feladatokat egy zenei ügynökségnél Berlinben, hogy a fellépők elérhessenek a Föld összes kontinensére embereket szórakoztatni, valamint rendszeresen teniszezek és lelkes hobbikertész vagyok. Szenvedélyesen élvezem a skót házasítatlan malátawhiskyt, melynek többek közt a Lower Order Ethics burleszkszerű megalakulásában is szerves része van. A kezdeti véletlenek után a projekt többnyire független feszültséglevezetésként folytatódik, egyetértésben ugyan a DN-nel (leánykori nevén Downwards).

Miről szól ez a mix, miért ezeket a számokat választottad ki rá?

A mix mindenkinek arról szól, amit beleérez. A szelekció nagy részét barátok zenéi alkotják, illetve olyan megjelenések, amik az utóbbi időben képtelenek voltak kimenni a fejemből.

Hasonlóra számíthatunk az április 27-i Trafós fellépéseden is?

Laurel Halo és Andy Stott felvezetéseként a vascsöves indusztriál valószínűleg alul fog maradni a kellemes, sercegős elektronikák, meleg basszusokkal átitatott liturgikus művek és field recordingok ellenében.