— Színház

— 2010. August 3. 10:11

— Írta: Varga Csaba

Octopus Tarot Labirintus a szigeten, még a Sziget előtt

2000 óta építik fel a Labirintust a Szigeten, úgyhogy aki volt azóta a Hajógyárin fesztiválozni, biztos találkozott már vele. Enigmatikus pontja a fesztnek, amit egy életben legalább egyszer mindenképp látni kell. Ebben az évben érdekesség, hogy a Labirintus már korábban is látogatható lesz: augusztus 4-én és 5-én. Így ha netán a Szigeten még nem volt szerencséd hozzá, vagy épp nem is vagy az a fesztiválozó típus, most tömeg nélkül is kipróbálhatod.

A koncepció egy ritkán látott előadásformát kínál: interaktív önismereti performansz, ha úgy tetszik. Lényege, hogy a látogatók kártyát húznak a bejutás előtt, amivel szerepet választanak magunak, majd ezt az archetipikus élet-alapfogalmat keresztként viselve járják végig a Labirintust. A megoldandó feladat, hogy az útvesztő közepén megtalálja az illető a tornyot, azonban a cél ennél sokkal inkább az, hogy az út közben elszórtam jelen lévő segítők, szereplők vagy akár többi látogató segítségével mélyebben értelmezze szerepét, kártyáját és ezen keresztül saját magát is.

Ha a fenti felkeltette az érdeklődésed, ennél jóval bővebben olvashatsz a programról a tarotlabirintus.blogspot.com-on. Figyelj, a részvétel ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött, amit a livingpicture.org-on tehetsz meg!

Odajutás: