— Vizuál

— 2009. May 6. 10:09

— Írta: Varga Csaba

Barakk: új galéria és kiállítási pályázat

Május 4-én nyílt meg Budapest legújabb galériája, a Barakk, a 11. kerületben. Az alternatív képzőművészetet befogadó kiállítóhely, a Nirvana pingpong klubként egyben a BoulevardésBrezsnyev sportgalériája is. A kiállítások minden hétfőn 16-tól 20 óráig látogathatók. A galéria szisztémája szerint minden hónap első hétfőjén nyílik új kiállítás, így megnyitó minden hónap elsô hétfőjén, 19 órakor. A mindenkori kiállítás az adott hónap utolsó hétfőjén zár.

Jelenleg a nyitó tárlat, a First Grand Opening látható, amely egyben a Periféria nevezetű sorozat első eleme. A kiállítók: Regős Imre, Hafner Mónika, Victora Zsolt, Vasvári László Sándor, Ocztos István, Ladányi László Lafu, Eiter István Alibaba, Magyar Deziré, Éri Jenő, Kalmár István, Ludwig Németh Gábor, Békés Rozi, Keserue Zsolt, Vetlényi Zsolt, Mezősi Lajos.

A Periféria sorozat következô bemutatója a Leg…leg kiállítás lesz, amire pályázat formájában lehet jelentkezni.

Kiírás:

“A kiállításra pályázni lehet a Barakk galéria termeiben bemutatható legekkel. Ilyen lehet például az idei szezon legkékebb képe, délbuda legkissebb fordítvaálló szobra, legkevesebb rövid vékony vonalat tartalmazó grafikám stb. Jelentkezni a vls@mailbox.hu címen lehet a leg néhány mondatos leirásával, amit az adott mű mellett szövegszerűen kiállítanánk. A Leg…leg pályázat nyílt, de semmiféle versenyjellege nincs, és a díjazás is az utókor tartozása. Várjuk aktuális leg…jeiteket!”

Nyitás menetrend szerint június 1-én, 19 órakor.