— Vizuál

— 2009. July 8. 11:37

— Írta: Varga Csaba

Barátságos Univerzumok kiállítás Szentendrén

Augusztus 7-én nyílik a blogvilágban és képzőművészetben egyaránt aktívan közlekedő Császár Norbert kiállítása a szentendrei ArtUnio Kortárs Galériában. A minimalista mégis egyedi stílusáról felismerhető emberünk ezúttal különleges koncepció köré rendezi sorozatba képeit, amiről így mesélt a blogjában:

“Minden ember egy önálló és teljes egység, ami ugyan a világmindenséggel és az önmagában lezajló folyamatokkal kölcsönhatásban van, azért ennek ellenére mindenki a kívülállóknak furcsa és felfedezésre váró terület. Így vagyok én is a barátaimmal, ismerőseimmel, családtagjaimmal, ezért az új sorozatban a róluk készült portrékon univerzumokként ábrázolom őket. A sötét és üres űrben bolygók között, központi égitestként lebegő meztelen és stilizált testként, akik körül röpködnek a külső és belső tulajdonságaik valamint életvitelük attribútumai. Ezek a szimbólumrendszerek egy szabad asszociációs folyamat eredményei, sokszor engem is meglep az eredmény, az hogy tulajdonképp mit is gondolok róluk, mi az, amit önmagamban leképezésre méltónak véltem felfedezni belőlük. Ezek a vásznakon materializálódott rendszerek tehát a bennem élő univerzumok, amik párhuzamos valóságai a körülettem élő valóságos univerzumoknak. Akik férfiak, nők, bölcsészek, programozók, zenészek, újságírók, bloggerek, családosok, szinglik, de mind egy-egy szép és egész univerzum.”

Forrás: szuperapu.freeblog.hu

Ennél jobb fülszöveget keresni sem lehetne, azt viszont nem szabad leszűrni belőle, hogy a külső szemlélőknek ezek a nagyon személyes alkotások nem lehetnek érdekesek, mert bárki felfedezheti egy-egy portréban saját magát, vagy akár saját ismerőseit.

Megnyitó ünnepség augusztus 7-én, 18 órakor történik, majd a kiállítás még augusztus 19-ig látogatható.

A helyszín: Szentendre, Bogdányi út 64.