— Vizuál

— 2007. September 17. 22:22

— Írta: Varga Csaba

Blik + Drez @ Kiadó

Katt a nagyobb képért!A múlt héten nyílt a Kiadó Kocsmában Drez és Blik kiállítása, ahol grafikák, képek, logók, tipográfiából szült vizuális agyoncsapások, és egyéb látnivaók lógtak körös-körül a bárban, és ugyan minikiállításként lett meghírdetve, azért alaposan megteltek a falak néznivalóval.

Sajnos a nézésből nem sok lett, mivel a hely fullon volt, úgyhogy csak a pultig sikerült eljutni. Később lett volna alkalom még körbefurakodni, de már megtelepedtünk egy kávé-sör mellett, nézelődtünk, ameddig elláttunk, és megállapodtunk, hogy visszajövünk, amikor nincs ekkora rush.

Érdemes tudni, hogy a kiállított anyagok nagy része (azért nem mondom, hogy egésze, mert ugye nem láttam mindent, de amit láttam arra igaz, hogy) megtekinthető Drez honlapján. Aki azokat végigböngészi, az már eleve megbizonyosdhat, hogy itt súlyos tehetségről van szó, és az anyagok printben mindig sokkal ütősebben festenek, egy-egy apró tónusváltás vagy szín-forma-játék jobban lejön papíron (vagy -ról). Most azt kellene mondani, hogy urban art meg metropolitan style, de inkább magyarítsunk, és mondjuk, hogy nagyvárosi művészet és stílus – jól hangzik ez így is. A lényeg meg úgysem az, hogy hogyan nevezzük, hanem hogy ez alapján talán mindenki be tudja lőni magának ezt a graffiti és a modern formatervezés stílusjegyeit hordozó vonalat, az érdemeket meg, különböző trendi bélyegzők ide vagy oda, úgysem lehet elvitatni.

A kiállítás még október közepéig nézhető, úgyhogy ne szalasszátok el! A hely kellemes, a kávé finom, úgyhogy egy koraesti, meló utáni chill mellé tökéletes program!


Alább az eredetileg megjelent ajánló cikk olvasható.

Holnap, azaz szeptember 13-án lesz a megnyitója Blik és Drez “minikiállításának” a Kiadó Kocsmában (Bp., VI. Jókai tér 3.). Hogy ez pontosan mit jelent, mi sem tudjuk, de az biztos, hogy street art és/vagy design-ügyi megfejtések várhatók, és még a hely is fasza, úgyhogy megnézzük. A kiállítás egyébként október 13-ig látható lesz, úgyhogy nem kell kapkodni, aki lemarad a csütörtöki happeningről, még bőven megnézheti a lényeget.

A Kiadóról egy alapos beszámoló olvasható a naprolnapra.hu-n, ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy tulajdonképpen miről is szól ez az esemény… Nos, akkor kénytelen leszel megvárni a mi beszámolónkat.

via mashKULTURE