— Vizuál

— 2009. August 27. 08:57

— Írta: Varga Csaba

Diploma Nélkül: kiállítási pályázat a Bekelittől

Ha nem vagy képzőművészeti felsőoktatásban tanuló, de úgy érzed, ettől még bőven volna mit megmutatnod a közönségnek, akkor pont neked találták ki a Bakelit Multi Art Center által meghirdetett Diploma Nélkül II. pályázatot. Az autodidakta művészeket támogatni hivatott kiállítás október 14-én nyílik majd, a bekerülőket pedig pályázat keretében válogatják ki.

A hivatalos közlemény szerint az alap követelmények a következők:

Pályázni lehet festmény, grafika vagy kisplasztika kategóriákban. A pályázatnak tematikai, műfaji és stílusbeli megkötöttsége nincs. A pályázaton minden 18. életévét betöltött, a IX., XX. kerületben vagy környékén élő alkotóművész indulhat, aki nem rendelkezik képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával, illetve nem hallgatója állami képzőművészeti vagy iparművészeti felsőoktatási intézménynek.

Méretbeli megkötés: lehetőség szerint az alkotások 50×50 cm és 150 x 200 cm közötti nagyságúak legyenek. Egy művész maximum három alkotással pályázhat. A benyújtott pályaművek feleljenek meg a kiállíthatóság követelményeinek, azaz keretezve – a grafikák, a pasztell és az akvarell képek keretezett üveglap mögött, vagy két üveglap között – legyenek elhelyezve.

Leadási határidő: 2009. szeptember 20.
A nyertesek kiválasztása: 2009. október 1-ig.

További infók és pontos pályázat leadási paraméterek a hivatalos honlapon olvashatók.