— Zene

— 2013. March 6. 19:17

— Írta: Velkei Zoltán

Track review: Lapalux – GUUURL

Lapalux új felvétele könnyen a tavasz legszexisebb száma lehet. Elmondjuk, hogy miért gondoljuk így, és mutatunk hozzá egy olyan videót, amit ha egyszer valaki megnéz, nem tudja megállni, hogy ne tegye meg újra.

A Lapalux álnéven különféle zenéket író, modern r&b-t hiphoppal és glitches stíluselemekkel ötvöző brit Stuart Howardot egy ideje figyelem már: a When You’re Gone és Some Other Time című ep-i a lemezpolcom kiemelt részén vannak (az előbbiről annak idején lelkesen írtam is), arról nem beszélve, hogy legalább annyira szeretem ezeket a digitális füsttel körülvett, merészen kísérletező, igazi up-to-date zenéket, mint a hozzájuk mellékelt artworköket, amik bizony igen jól ábrázolják azt a hangulatot, amiben Lapalux a maximumot hozza ki magából.

Egy ideje nem tudok lejönni a szerző új, GUUURL című számáról, ráadásul van hozzá egy csodálatos fanvideó is, ami artwork híján talán még tökéletesebben kapja el a pillanatot. A GUUURL azonban más, mint az eddigiek: ritmuson kívüli beatek helyett ezúttal egy meglehetősen laza négynegyedes tempó adja a ritmust, amin már-már erotikusan flörtöl egymással a szinti és a digitális elektronika. Talán van valami fülledtség is az egészben: az egyenes, közvetlen vokál és a mérsékelten párás textúrák nem hagyják cserben a hálószobákat.

Ami pedig a klipet illeti, valaki azt írja a hozzászólások közt, hogy a zene remekül örökíti meg azt a pillanatot, amikor egy igazán gyönyörű nő van mellettünk. Nem szállok vitába: erre a számra minden lány gyönyörűnek érezheti magát.

Lapalux Nostalchic című debütalbuma március 22-én jelenik meg a Brainfeederen. Nagyon jó áron elő lehet rendelni.