— Zene

— 2012. November 8. 07:33

— Írta: Kollár Dániel

Új arcok: Technimatic

Új arcok cikksorozatunk friss része annyiban rendhagyó, hogy valamennyire már ismerős arcok új formációját mutatja be, ugyanis a két feltörekvő drum & bass producer, Technicolour és Komatic nemrég névlegesen is összekötötte zenei életét. A frissen életre hívott Technimatic a dallamos, tánctérorientált liquid funk zsugorodó világának egyik húzóneve lehet.

Andy Powell (Komatic) és Peter Rodgers (Technicolour) zenéi Stan és Pan-i szinten járnak együtt a liquid közegben, egyik művésznév a másikról ugrik be. Jó két éve jegyzik őket igazán, amikor néhány reményteli, de nem túl profin megírt zene után, a gyermekbetegségeket levetkőzve minőségi trackeket kezdtek megjelentetni olyan kiadóknál, mint a Spearhead, a Fokuz vagy a Bassdrive. Technicolour & Komatic idővel egyet jelentett az erős dobokkal megtámogatott, repítő szőnyegű és billentyű vezette liquidekkel, melyeket általában egy-egy fülbemászó vokál minta egészített ki. Erre a formulára amennyire mondhatjuk, hogy a stílusban elég nyilvánvaló recept a sikerre, annyira kevesen csinálják, illetve tudják jól csinálni. Mivel ők ketten ilyenek, szépen tempósan nőtt a rajongótáboruk ezalatt a két év alatt, felfigyeltek rájuk nagyobb kiadók és fokozatosan kapták a fontos sajtómegjelenéseket is. Liquid funk producerként napjainkban senki sem lesz nagyon híres, de kiszámíthatóan jó munkákkal viszonylag rövid idő alatt el lehet érni a célközönséget, akik egyszerre maradnak lelkesek és lojálisak . Mindezt ők ketten el is érték.

Az új monikerrel egyfajta profiltisztítás lehet a céljuk és az elköteleződés a közös produceri jövőjük felé, miután a saját elmondásuk szerint azóta inspirálják egymást, amióta megismerkedtek a stúdióban (hol máshol…). Az első Technimatic megjelenés rögtön a BBC Radio 1-os DJ Friction Shogun Audio kiadóján érkezett október végén, amely olyan neveknek az otthona, mint Alix Perez vagy a SpectraSoul. Erős mezőnyhöz csatlakozott tehát Andy és Peter. Az Unfinished Business egy melankolikus, mélyebb bassline-nal húzó darab, amit az elhúzódó női vokál és az apró, háttérből bekúszó torzítások tesznek a címéhez passzolóan nyugtalanná. A másik oldalon lévő She Knows It frissebb hangulatú dal ami a fentebb leírt formulát követi, és ami ahogy egy interjúból kiderült, lényegében egy szerelmi vallomás Komatic barátnőjének, remélhetőleg tényleg tőle és nem Technicolourtól.

Technimaticék amúgy jó fej srácoknak tűnnek, szokásuk például egymás hátába kapaszkodva betotyogniuk interjúkra vagy a zenészhaverokat oltani élő D&B TV felvétel közben. A soul zenék imádatát minden adandó alkalommal kihangsúlyozzák és a munkáikat hallgatva szintúgy átjön mindez. Mindketten teljes állásban dolgoznak a zenélés mellett, az egyikük kétgyermekes családapa is, így a zeneírásra szánt percek eléggé értékesek az életükben. Nekünk viszont addig jó, amíg vannak ilyen percek.