— Zene

— 2012. February 25. 13:37

— Írta: Velkei Zoltán

Új arcok: The Mekanism

Párizsban székel Damien Roussel és Raphael Cesario The Mekanism nevű formációja, ami a város ellenére nem magamutogató electrót, sem klasszikus technót alkot, hanem laza koktélhouse-t. Az első megjelenésükbe belehallgathattok a kattintás után.

Az utóbbi évben komolyabban foglalkoztunk a house zene visszatértével, számos alkalommal írtunk izgalmas megjelenésekről és tehetséges szerzőkről. A Mekanism az újabb figyelemre érdemes név ebben a már egészen hosszúra nyúlt sorban. A tagok már régóta mozognak tánczenei körökben, és érdekesség lehet, hogy Cesario az előző évtizedben élt Ázsiában, majd később Budapesten is, mielőtt visszatért volna a francia fővárosba, hogy Roussellel elkezdjen zenéket írni.

A Needwanton bemutatkozó, Can’t Believe című ep három számot és egy remixet tartalmaz, és gyakorlatilag mindegyik hibátlan. Aki szerette Ben Watt régi house zenéit, vagy az Everything But The Girl négynegyedesebb slágereit, az bátran hallgasson bele a lenti lejátszóba, a Missing Love ugyanis egyenesen nekik szól. A többit felvételt pedig ajánljuk mindenkinek, aki egy kellemes, már-már tavaszi szombat délutánon szeretne valami könnyed, hátradőlős house-t hallgatni.