— Ajánló

— 2008. May 1. 17:16

— Írta: Varga Csaba

2008-05-01-04 Napi egy jóság a hosszú hétvégére

A négynapos hosszú hétvégére a majális és a túrázás mellett egy rakás érdekes programot lehet lőni, ha épp a városban és kultúrközelben maradnál. Ez utóbbi verzióhoz kaphatsz most egy-egy jó tippet mind a négy napra: pszichedélia, trip-hop, tánc-performansz és punkmetál.

Május 1., csütörtök

Ma este, ha ránk hallgatsz, a Menta Terasz felé veszed az irányt, ahol a két koncerten át tartó pszichedelikus-folkos csavarást az utánuk következő dj-k leviszik a föld alá, és súlyos basszusokkal tekerik tovább. A hivatalos kiírás szerint este 8-kor kezdi az estét a Kiende, ami még a tradícionálishoz közeli folkot játssza akusztikus, hegedű-gitár kíséretű énekkel. Ezt követi a Trottel Stereodream Experience, ami hangszerhasználatban visel még folkos jegyeket, de már sokkal pszichedelikusabb a megközelítés, és a hagyományőrzés helyett a modern felé húz. A koncertek után teljes meghasonulás következik, és maximum a pszichoaktív átérzés marad meg, de már a dubstep gonosz köntösébe bújva. Az este hátralevő részének zenefelelősei a Dynamic Ego Killaz dj-i. Belépő: 700 HUF.

Május 2., péntek

Pénteken nagy találkozóját üli a budapesti trip-hop szcéna a Merlinben. Az este húzónevének az Esclin Syndo kiáltatott ki, bár legalább ennyire el lehetne adni a bulit a Beat Dis részvételével is. Ha valaki zavart tekintettel azt kérdezné, hogy hol van egy ilyen eseményről a Realistic Crew, nos, ők ez alkalommal a dj szerepét töltik majd be. Az RC-alapító Chabz és Krizo mellett pedig Cadik gondoskodik majd a lemezekről. Belépő: 800 HUF.

Május 3., szombat

Ezen a napon, 16 órakor veszi kezdetét a vasárnap késő estig tartó 5. Budapesti Tánc és Performansz Fesztivál a Gödörben, így ez az ajánlás mindkét napra érvényes. Szombaton többek között Ladik Katalin és az Opál Színház is látható lesz, de a hivatalos honlapon minden produkcióról találsz infót. Esti programnak viszont már az A38-at ajánljuk, ahol a Misfits punkmetálja fogja lezúzni a hajót. Alapvető banda, a bemutatást talán mellőzhetjük is, aki nem ismeri, azt győzze meg a MySpace, plusz a műsort holland, ír és magyar vendégzenekarok is színesítik. Belépő: a performfesztre a bejutás ingyenes, a hajóra 4500/5000 HUF.

Május 4., vasárnap

A hét utolsó napjára már egésznapos és -estés programnak ajánljuk a Performansz Fesztet, ami vasárnap is 16 órakor kezdi a műsort. Ennek a napnak alapvető különlegességet ad, hogy a jazzénekes Harcsa Veronika a programok egész sora alatt egy folyamatos performansszal készül, illetve ezen a napon szerepel például Ladjánszki Márta táncművész is. Az utolsó performanszot a My Problem Child audio-vizuális programja adja, ami már némileg átvezetés lesz a 23 órától kezdődő Realistic Crew koncertre.

Végszó: van négy szabadnapod, és egy rakás jó program – mozdulj ki!