— Ajánló

— 2010. November 22. 12:17

— Írta: Nagy Nikoletta Anna

2010/11/29: Agua de Annique @ A38

A lassan húszéves zenei karriert maga mögött tudó Anneke van Giersbergen már négy éve, hogy kilépett The Gathering nevű bandájából, ahol megismerhettük. Azóta folyamatosan dolgozik szólóban, duóban, vendégénekesként és saját zenekarával, az Agua de Annique-vel is. Utóbbival először lép fel hazánkban november 29-én, az A38 fedélzetén.

Az Agua de Annique karrierje igazán pörgősen indult, az elmúlt négy évben ugyanennyi albumot jelentettek meg és körbeturnézták a Földet. Anneke, aki a Gathering frontján már bizonyította előadói tehetségét, kristálytiszta, gyönyörű hangjával, varázslatos személyiségével most valóban azt teheti, amit csak szeretne. Próbálkozhat, játszhat, kiélheti sokoldalúságát és kreativitását. Bebizonyíthatja, hogy nemcsak énekes-szövegíróként, de dalszerzőként is remek. Erről tanúskodik a négy Agua de Annique album és a Danny Cavanagh-el kiadott In Parallel.

Az élő koncert azonban valami teljesen más, Anneke esetében pedig mindig egyedi, különleges élmény. Én személy szerint Appeldorn városáig “rohantam” 2008-ban, hogy átélhessem ezt, most azonban nem kell ilyen messzire utazni. Ráadásul a legutolsó, In Your Room című stúdióalbumon a kezdetek melankóliájához képest megjelentek a vidámabb témák is, az így kiteljesedő repertoár már mindenki számára teljessé teheti az estét, ahol bizonyosan megszólalnak majd a Gathering-érából származó kedvencek is.

Különös érdekessége lesz a budapesti fellépésnek, hogy második alkalommal áll majd színpadra a jelentős tagcseréken átesett zenekar teljesen új lineupjával. Anneke mellett gyakorlatilag csak férje, Rob Snijders dobos maradt az eredeti felállásból. Basszusgitáron Jamie Cavanagh-et, szólógitáron pedig Thomas Martenst hallgathatjuk majd. Hogy a vérfrissítés jót tesz-e a csapatnak, mindenki eldöntheti majd az A38-as fellépés után, abban viszont egészen biztos vagyok, hogy egyhelyben állva is kellemes utazás vár ránk Annekével a kormány mögött.


Anneke van Giersbergen – Sunny Side Up akusztikus csodavideó

Kapcsolódó cikkeink: