— Ajánló

— 2011. March 14. 15:06

— Írta: Varga Csaba

2011/03/24-26: Industrial Boom @ Dürer Kert

Az utóbbi időben a Black Head Agency korrektül kezébe vette a Budapesti industrial/EBM szcéna sorsát, és egyre-másra hoz el húzóneveket. Most március végére már egy háromnapos bulit rántottak össze Industrial Boom néven, ahol a felhozataltól minden stílusközeli és érdeklődő megnyalhatja a tíz ujját. A paletta a sterilen minimál Kliniktől a mocskosan zajos Suicide Commandoig terjed, közte az EBM széles spektrumával.

Az EMB, vagyis electro body music hangulatképében kellemesen csavarodik össze a klasszikus, feketerózsás gót életérzés és a cyberpunk sci-fik sötét-utópisztikus elektronikája, hogy aztán egy fekete lakktól csillogó és ipari zörejektől zajos klubkoncert essen ki a végén. A zenei egyvelegben karakteres elemekként szólal meg az analóg szintik által dominált ’80-as pop, a finom neszektől a harsány zajig terpeszkedő experimental beütés és a militáns ritmusok. Ez a három nap az EBM szcéna elkötelezett rajongói mellett ajánlott mindenkinek, aki szeretne belekóstolni egy filmszerű hangulatok, retropop nosztalgia és sötét futurizmus által keretbe foglalt, erősen atmoszferikus világba.

A fellépő zenekarok naponként csoportosítva alább következnek. Ha valamelyiket megismernéd, a linkek mögé sok esetben a MachineMusic.hu zenekari adatbázisát tettük, ahol biográfiát és hallgatnivalót is találsz. Amelyik banda hiányzik odaát, azokba a MySpace-en tudsz belefülelni. A lista után pedig néhány videót mutatunk, amelyekkel mi is hangolunk a bulira, és amiken keresztül gyors képet kaphatsz, hogy miről is fog szólni ez a három nap.

2011. március 24., csütörtök:

2011. március 25., péntek:

2011. március 26., szombat:

Videók:


Kloq feat. Douglas McCarthy – We’re Just Physical


Suicide Commando – Sterbehilfe


The Klinik – Talking to a Stranger


Monolith – Transmission

Flyer: