— Ajánló

— 2011. July 11. 08:46

— Írta: Varga Csaba

2011/07/15: Nosaj Thing @ A38

Szerencsére kedvenc A38-unk a fesztiválszezon közepén sem adja alább a minőséget, és július 15-e péntekre hoz egy Nosaj Thinget, hogy a gatya mellett az állunk is leessen ebben a dög melegben. A Los Angeles-i elektronika egyik friss lovasa a régivonalas IDM-et keveri hiphop beatekkel, és az egészet egy élő szettben fogja a fejünkre önteni.

A július 15-i este hőse az a Nosaj Thing lesz, akinek polgári neve keletiesen cseng ugyan, de amúgy kő amerikai, és Jason Chungként már a Los Angeles-i játszótereken húzta a lányok haját. Az elektronikus zenei szcénába nagy lábbal belépő debüt albumát 2009-ben dobta ki, amitől meglehetősen egyöntetűen alélt el hallgatóság és kritikusok egyaránt. Hangzásában sikeresen turmixolja a plaides intelligens tánczenét a lágyan hömpölygő basszusokkal és a glitch-es, LA-i hiphoppal. Mindennek tetejébe pedig a lemeze százszor könnyedebben szól, mint megannyi izzadtságszagú kortársa, amelyek erőből akarnak modernnek hangzani.

Mostani fellépése abból a szempontból lehet extrán érdekes, hogy emberünk éppen főzi új albumát, legalábbis erről árulkodik a hivatalos honlapon jelenleg díszelgő “currently recording new album” tőmondat. Így a bemutatkozó lemez ismerős dallamai mellett felcsendülhetnek majd új falatok is. Alább ízelítőül két videó: első egy stúdiós szettről a KEXP rádiónál, a második pedig az idei Coachella fesztiválról. Előtte azonban a játék és egy flyer.

Játék

A játékban az alábbi kérdésre kell helyes megfejtést beküldened, így egy belépőt nyerhetsz a július 15-i Nosaj Thing bulira. A megfejtéshez a helyes válasz sorszámát kell elküldened a jatek@kultblog.hu címre 2011. július 13. (szerda) éjfélig. Ne felejtsd el megadni a teljes neved is, hogy beazonosíthassunk, ha nyersz. Sorsolás és eredményhirdetés július 14-én (csütörtök).

Kérdés: Melyik kiadónál jelent meg Nosaj Thing első nagylemeze?

Lehetséges válaszok:

  1. Warp
  2. Planet Mu
  3. Alpha Pup

Frissítés (2011. július 13.): annak örömére, hogy a Kultblog Facebook oldalának népszámlálója átugrotta az 1000 fős lécet, szeretnénk megköszönni kis közösségünknek a támogatást. Ha a te is közénk tartozol, most plusz egy esélyed lehet a nyereményjátékban, ugyanis a közösségünk tagjai között plusz egy jegyet sorsolunk ki! A nevezésed ugyanúgy a fenti módon kell leadnod, csak az e-mailben írd meg Facebook profilod linkjét is. Ha már korábban neveztél, egy újabb maillel nevezhetsz a plusz jegyre. Ha most nevezel először ezen a módon, egyből duplán számolunk majd be. (Igen, ilyen módon tehát akár két jegyet is nyerhet ugyanaz az ember.) És még egyszer köszönjük, hogy itt vagytok velünk!

Frissítés (2011. július 14.): ez a játék lezárult, a helyes megfejtés a 3-as (Alpha Pup) volt.

Flyer:

Videók:


Nosaj Thing – Live on KEXP


Nosaj Thing – Live @ Coachella Music Festival, 2011. április 15.