— Ajánló

— 2011. April 8. 08:19

— Írta: Varga Csaba

2011/04/16-17: Tiger Lillies @ Trafó

Két év után visszatér Budapestre a 22 éves fennállását ünneplő Tiger Lillies, amely a cirkuszi miliőt önti fel bizarr bohémsággal és tangóharmonikás muzsikával. A csapatot még a Wikipedia is a dark cabaret első dedikált képviselőjeként definiálja, amit csak aláhúz a 30 kitermelt albumból áradó megszállottság. Ezúttal pedig ennek az életműnek a teljes hosszából hallhatjuk a legjobb darabokat. Játssz velünk, nyerj jegyet és ne hagyd ki!

Mikor 2009-ben itt járt a Tiger Lillies, akkor is egy kétestés, dupla előadást tartott a Trafóban. Persze már akkor sem hagytuk, hogy lemaradjunk az élményről, és ahogy Roland írta anno, instant bekerült a produkció az év végi toplistába:

“A csúcs az volt, amikor a [dobos a] második felvonásban felállt egy kis székére, és egy gyógyszeres üvegből szerzett pirulákat köpködve “ütötte” hangszerét, meglepően jól tartva az ütemet. […] Egy elképesztően “néma” és megerőltető dobszóló végén Adrian Huge nemes egyszerűséggel feldobta a talpát, Jacques rádobott egy rongyot, elnézést kértek a közönségtől, és talán ott is hagyták volna, ha nem tapsolják vissza őket. Így viszont a ráadásban feltámadhatott a sanyarú sorsú kartárs – disznóvá változva.”

Tovább: A disznófejű zombidobos és egyéb rémtörténetek – Tiger Lillies a Trafóban

Ízelítőül, kábé így fest a dolog élőben:


Tiger Lillies – Gin

Játék

A játékban az alábbi kérdésre kell helyes megfejtést beküldened, így egy páros belépőt nyerhetsz a Tiger Lillies április 17-i koncertjére. A megfejtéshez a helyes válasz sorszámát küldd el az info@kultblog.hu címre 2011. április 15. (péntek) délig. Ne felejtsd el megadni a teljes neved is, hogy beazonosíthassunk, ha nyersz. Sorsolás és eredményhirdetés április 15-én, délután.

Kérdés: A Tiger Lillies melyik albumát jelölték Grammy-díjra?

Lehetséges válaszok:

  1. Here I am Human!
  2. Circus Songs
  3. The Gorey End

A játék lezárult, a helyes válasz a 3-as volt. A résztvevőket e-mailben értesítettük.