— Ajánló

— 2011. October 29. 10:06

— Írta: Varga Csaba

2011/10/30: Plug & Lay #11 @ Cökxpôn

A 2009 óta futó Plug & Lay bulisorozat a táncolás helyett az ülve hallgatós, de annál izgalmasabb elektronikus zenére fókuszál. A 11. alkalommal magyar felhozatal live actjei mutatnak majd be példás ambientet, dubtechnot és kísérleti ízeket a Cökxpônban. Plusz debütál a Plug & Lay válogatáslemez. Nyerj páros belépőt a bulira és egyet a 100 darabra limitált cd közül!

Az est fellépői:

Aura Fresh: avagy Ráki István jó néhány előadói néven játszott már többféle stílust stúdiós munka formájában, de vasárnap este Aura Fresh néven live actet hoz, ahol a dubtechnoé lesz a főszerep. Minimál ütemek, hosszan úszó szőnyegek; tompa, vízalatti ábrándozós diszkó.


Aura Fresh – Vital Sunshine

Lázár Gábor: alapvetően az experimentális ambient és a kifinomult elektronika tengelyén határozza meg magát, bár az utóbbi években Dean Olbricht néven a techno világában is elmerült és szerzett elismeréseket. Aktuális live actjét legutóbb a macedón De:Sonanz fesztiválon mutatta be, és most hozza Budapestre is.


Lázár Gábor – Improvising Dance

Mallendael: a Syrup Netlabelen épp most friss megjelenéssel bíró Tollas Hunor az új albumát is jegyző Mallendael néven lép majd fel. Az új anyagban keveredik a kísérletezős ambient és a visszafojtottan lüktető dubtechno, amelyek olykor egy számon belül hajlanak át egymás felett. Szép, kidolgozott munka, amit vasárnap élőben is hallhatunk.


Mallendael – Head

Mesterházy: a 10 éves Syrup DJ kollektíva és Netlabel alapítója már többször szerepelt a Plug & Lay felhozatalában, többnyire dj szettel, bár egy alkalommal már live actet is hallhattunk tőle. Azt egylőre nem tudjuk, hogy vasárnap este mivel készül, legyen ez meglepetés.


A válogatáslemez:

Két év alatt sok példás név fordult meg a Plug & Lay esteken, akik közül most sokan egy-egy számmal járultak hozzá ahhoz, hogy a rendezvénysorozat kétéves szülinapjára egy válogatáslemez álljon össze. Az album a vasárnap esti bulin debütál, ahol 100 darab, sorszámozott példány lesz megvásárolható. További részleteket és tracklistet a Facebookon olvashattok.

Játék

A játékban az alábbi kérdésre kell helyes megfejtést beküldened, így egy páros belépőt nyerhetsz az október 30-i (holnapi!) Plug & Lay bulira. A belépő mellé ajándékba kapsz még egyet a 100 darabra limitált Plug & Lay válogatáslemezből is. A játékra úgy jelentkezhetsz, ha a Kultblog közösség tagja vagy, amit egy Facebook oldali lájkkal jelezhetsz. A megfejtéshez a helyes válasz sorszámát kell elküldened a jatek@kultblog.hu címre 2011. október 29. (ma) éjfélig. Ne felejtsd el megadni a teljes neved és Facebook profilod címét is, hogy beazonosíthassunk, ha nyersz. Sorsolás és eredményhirdetés október 30-án (holnap) reggel.

Kérdés: Melyik előadó lépett már fel Plug & Lay bulin, de nincs rajta a válogatáslemezen?

Lehetséges válaszok:

  1. SoftMotel
  2. The Stanley Maneuver
  3. Lackluster

Ez a játék lezárult. A helyes megfejtés a Stanley Maneuver (2-es) volt. A résztvevőket emailben értesítettük.