— Ajánló

— 2012. March 12. 19:55

— Írta: Velkei Zoltán

2012/03/24: Konono N°1 @ Trafó

A Konono N°1 a Kongói Demokratikus Köztársaság leghíresebb zenekara. Az 1960-as években alakult, és a 2000-es években lett ismert nyugaton, mit ismert, egyből világhírű. Az elmúlt évtized második felében nyert rangos BBC-díjat, tavaly pedig egy Grammyt is kapott a Herbie Hancockkal közösen jegyzett albumáért. Ez a csapat jön hamarosan a Trafóba, hogy misztikus és egyben különleges afrikai tánczenét játsszon ismeretlen hangszereken, avantgárd ritmusokkal, törzsi felállással.


Konono N°1 live @ Santa Monica Pier

Játék

A játékban az alábbi kérdésre kell helyes megfejtést beküldened, így egy páros belépőt nyerhetsz a március 24-i Konono N°1 koncertre. A játékra viszont csak akkor jelentkezhetsz, ha a Kultblog közösség tagja vagy, amit egy Facebook page lájkkal jelezhetsz. A megfejtéshez a helyes válasz sorszámát kell elküldened a jatek@kultblog.hu címre 2012. március 21. (szerda) éjfélig. Ne felejtsd el megadni a teljes neved és Facebook profilod címét is, hogy beazonosíthassunk, ha nyersz. Sorsolás és eredményhirdetés március 22-én (csütörtökön).

Kérdés: A BBC Radio 3 világzenei díjkiosztóján melyik díjat nyerte el a Konono Nº1 2006-ban?

Lehetséges válaszok:

  1. Az év albuma (Album of the Year)
  2. Az év új felfedezettje (Newcomer)
  3. Közönségdíj (Audience Award)

Ez a játék lezárult. A helyes megfejtés Az év új felfedezettje (Newcomer) (2-es) volt. A résztvevőket emailben értesítettük.