— Ajánló

— 2012. September 10. 01:03

— Írta: Varga Csaba

2012/09/13: Electronic Beats Festival @ Millenáris

Idén is megtartja jó szokását a Té, és megrendezi az Electronic Beats fesztivált, ahol több adag ízletes elektronika is felcsendül egy este alatt. Leginkább a Modeselektor (képünkön) live actjét várjuk, akiktől hallottunk már észbontóan erős szettet, ezt várjuk vissza. Mellettük jön a 2011-ben üstökösként berobbanó Nicolas Jaar, a modern szintipopper Junior Boys és az ötfős hordában nyomuló Mostly Robot.

A Modeselektor ajánlásához elég csak felidéznünk, hogy mit írtunk róluk 2008-ban, amikor a Szigeten hallottuk azt a őrületet, amit produkáltak:

[…] aztán felkúsztunk Modeselektorra, és amennyire alig bírtam a szemem nyitva tartani előtte, annyira pattant fel, ahogy belehallgattunk abba, ami ott szólt. A német duó ekkor már javában őrjítette a közönséget, és iszonyat döngölős technóval szakította le a teletömött sátornyi ember fejét. Öt perc sem kellett, hogy ráhangolódjak a rave-re, mert egyértelmű volt, beszippantott, és csak vigyorogni lehetett végig, és egyre inkább, ahogy a technoból dubstep-szerű lüktetés lett, majd dubtechno, és egy világot megváltani akaró szintivel elszabadult trance. Ekkor zárult le egy etap, és akkora közönségzajt, ami ott volt, én már rég hallottam. Az emberek könyörögtek, hogy “még”.

Ez már jó négy éve volt, én pedig mondjuk azóta nem hallottam őket élőben, úgyhogy pláne kíváncsi leszek, hogy milyen egy Modeselektor live 2012-ben. Előzetesnek azért lessünk bele abba, hogy mit műveltek az idei Sónar fesztiválon (videó alább), mert ez is adhat némi fogalmat arról, hogy mire számíthatunk.


Modeselektor live @ Sónar 2012

Flyer: