— Ajánló

— 2012. October 5. 08:33

— Írta: Varga Csaba

2012/10/05: Apey and the Pea, Room of the Mad Robots @ Dürer Kert

Last minute ajánlás ma estére, viszont ingyenes: a Room of the Mad Robots déli fekvésű metálzenekar második nagylemezét mutatja be, de titkon bevalljuk, hogy mi az Apey and the Pea stoner-grunge bandát szeretnénk már nagyon látni élőben. Hallgatnivalók a tovább után, este találkozzunk!

A Room of the Mad Robots a Facebook-oldalán saját magát a pszichedelikus és a southern rock keresztmeszetében definiálja, és ennek széles spektrumát be is járják. Az új lemez teljes hosszában meghallgatható SoundCloudon (de nektek most itt alább), aminek köszönhetően hallhatjuk, hogy vannak azért itt zenei hatások az agyturkászós rockzenei palettáról Tooltól Incubus-ig, aztán persze az egész egy tökös metál középtempóra ül és zakatol. Azért ezt a szettet is várjuk ám az estéből.


Room of the Mad Robots – I Stray album teljes hosszában

Eddig csak haveri ajánlások útján futottunk bele az Apey and the Pea nevébe, úgy mint egy fényes csillag a hazai stoner színtéren, ill. olyan utalással, hogy “tudod, Neck Spraines meg Superbuttos arcok új bandája”. Egy ingyenesen letölthető demó már akad, és vannak olyan számok, amikor kikerekedett szemmel és Clutchot vízionálva kapjuk fel a fejünket. Ilyen például az alább hallható Stone Cold True is, amiben a laza ütemváltások, a suttogottból kemény maszkulinba csapó ének, a húzós bólogatás-kötelező tempó annyira összeérnek, hogy valami szilárd halmazállapotú profizmus adja vissza a hangfalból a facepalmot. Kíváncsiak leszünk, hogy ezt a magas labdát tudják-e hozni élőben is.


Apey and the Pea – Stone Cold True