— Ajánló

— 2012. October 11. 15:36

— Írta: Varga Csaba

2012/10/13-14: UH Fest Lokál @ Akvárium

Akinek hozzánk hasonlóan fáj az UH Fest hiánya, az velünk együtt örülhet: most hétvégén Lokál verzióban jelentkezik kedvenc kísérleti elektronikás fesztünk, bónuszként pedig egy Raster Notonos öreg is érkezik. Robert Lippok legutóbbi albumának anyagát hozza élőben – ebből és sok hazai kedvcsinálóból szemezünk a tovább után. Hallgasd, gyere!

Robert Lippok ugyan headlinere lesz a hétvégének, mégis könnyen lehet, hogy kísérletezés szempontból pont a legkevésbé elvetemült szettet hozza. Tavaly novemberben megjelent Redsuperstructure című lemeze ugyanis kellemesen melodikus és ritmusos zenéket sorakoztat fel, amelyek a Pan Sonic-féle kifinomultságba oltják a tipikusan berlini elektronikát. Nem arra számítunk tehát, hogy harsány zajokkal tépi le a fejünket, inkább finom neszekkel és csilingelő hangokkal megspékelt utaztató lassú tempóra ülhetünk fel egy kellemes szett erejéig.

Alább egy idén júliusban készült rövid interjút nézhettek meg vele, majd egy válogatást hozunk (a Redsuperstructure anyagaiból és pár régebbi zenével egyaránt), aztán a hazai felhozatal muzsikáiból szemezünk. Teljes line-up, menetrend, hivatalos infók az UH Fest Lokál Facebookos esemény oldalán olvasható.


Interjú Robert Lippokkal Berlinben, 2012. július 12-én


Robert Lippok válogatás a YouTube-ról


12z live @ Tilos Rádió, 2012. július 28.


Jacques Beurlet Électronique Bande live @ Veszprém, 2011. december 23.


Ship Arriving Too Late To Save A Drowning Bitch – Pferde und Schlagzeug


ŋisien – ƒó₥ħąr


Lázár Gábor – Conditional Probabilities In A Stochastic System


tigrics – nison