— Ajánló

— 2012. November 27. 00:04

— Írta: Varga Csaba

2012/12/02: Fear Factory @ A38

December egyik jeles piros betűs ünnepe jön el most vasárnap, amikor a Fear Factory teszi tiszteletét az A38 hajón. A death metalt ipari elektronikával házasító kultikus bandát két éve is imádtuk a Szigeten, így nem kérdés, hogy frontvonalban leszünk ez alkalommal is. Hallgassatok bele az új lemezbe a tovább után, nem fogtok csalódni.

Emlékeztető gyanánt, ezt meséltük a Fear Factory 2010-es Szigetes fellépéséről:

“… az egész élmény egy összefolyt masszává vált, amiben csak a lüktető, centire kiszámolt ritmusokkal operáló metál létezett. Kifejezetten pozitív volt, hogy nem erőltették az új albumot, ami pedig akár teljesen rendben is lett volna, lévén hogy aktuális, és még ráadásul nagyon jól is sikerült, mégis visszanyúltak egészen a gyökerekig, és promóciós szempontok helyett abszolút a közönségnek játszottak. Emellett olyan érzésem sem volt, hogy egy rutinból ledarált setlistet adtak volna elő, mert egyrészt ők is rendesen zúztak végig, másrészt el lehetett kapni egy-egy szám között olyan mosolyokat az énekes Burton arcán, ami arról árulkodott, hogy tetszett neki is a buli és az aktív közönség.”

A hülyék, a kemények és a katarzis – Sziget 2010, 5. nap

Előzetesként pedig alább az új album címadó száma, bár ahogy a fenti sorokból is kiderül, nem jellemző a zenekarra, hogy csak az új lemez anyagával roadshow-zzon, így régivonalas rajongók is nyugodtan jöjjenek.


Fear Factory – The Industrialist

Flyer: