— Ajánló

— 2010. January 31. 10:14

— Írta: Várnagy Szabolcs

Bemutatták a PEN 2010 programját

Az EKF 2010 Pécs program egyik fő látványossága a Pécsi Egyetemi Napok. Április 21. és 24. között tíz külföldi fellépő érkezik majd négy zenei színpadra.

A fesztivál húzónevei között van az instrumentális hip-hop legendás alakja, a japán DJ Krush, a Depeche Mode-dal kollaboráló Client, a Tito & Tarantula, valamint a pécsi egyetemisták körében celebritásokként üdvözölt francia utcazenekar, a La Fanfare en Pétard.

Az A38 színpadon kapnak majd helyet az underground jellegű fellépők, mint például a Toasters amerikai ska banda, vagy a hazaiak közül az Esclin Syndo és az Isten Háta Mögött. A Pécs2010 Színpadon pedig a pécsi érdekeltségű könnyűzenei produkciókat lehet majd megtekinteni.

Hagyományosan az alternatív zenék iránt érdeklődők szeme csillant fel a PEN hallatán. Ezen változtatandó, idén egy negyedik színpaddal bővül a felhozatal, a Red Bullal közösen diszkó arénát fognak felhúzni, mely programja még alakul. Annyi biztos, hogy elektronikus zenére lehet majd kapunyitástól hajnalig pörögni.

Emellett számos egyéb program várja az érkezőket. Előre kedvencem az “Ikarusz projekt”, amelynek keretében egy régi, csuklós Ikarusz buszban alakítanak ki fellépési helyet színházi előadásoknak, irodalmi esteknek és Pécs pár ismertebb kocsmazenészének.

A teljes programot (egyelőre egyéb hivatalos honlap híján) megtalálod a pécs.hu-n.