— Egyéb

— 2011. January 10. 04:18

— Írta: Varga Csaba

Itt a Kultblog.hu v3: újabb, szebb, magazinosabb

Íme az új Kultblog, amelynek előállításához 5 év, 1507 bejegyzés, 2018 hozzászólás, és annyi elkötelezett időpillanat kellett, amennyi a világon nincs is. Na, meg az a közönség, amelynek érdemes írni.

Ezen 5 év alatt állati sok minden történt, durva visszanézni, hogyan jutottunk el egy fényévekre lévő ötletcsíra A pontjából ebbe a B-be itt. Nem untatlak titeket történetekkel, egy tény van: a jövőben is ugyanitt találtok minket, szubjektív, de megbízható véleménnyel, és csináljuk, ami miatt valószínűleg eddig is olvastatok minket.

A leglátványosabb változás ez alkalommal a címlap, ahol olyan hatást próbáltunk összerakni, mintha egy nyomtatott újság borítóját vennétek a kezetekbe. Ennek legfontosabb jelzése, hogy a már eddig is érezhető elmozdulást a blogolástól a magazinírás felé egy újabb lépéssel toldjuk meg. Szeretnénk, ha 2011-ben már nem (csak) mint egy blog gondolnátok ránk, hanem mint egy olyan kulturális magazin, ami az igényes és izgalmas print kiadványok által hátrahagyott űrt igyekszik betölteni.

Az új felületen nagyjából a már megszokott tartalmi rotációra és stílusra lehet számítani, de igyekszünk majd a következő hónapokban tovább színesíteni néhány új arccal. Emellett cél még, hogy a tartalmakat típusában tovább színesítsük: a már megszokott kritikák, beszámolók és interjúk mellett több hír kap majd helyet, és a top story rovatba is jönnek majd nagyobb merítésű gondolkodások, gyűjtések, érdekességek.

Van olyan unalmas része is a megújulásnak, hogy az egész site kompletten új kódot kapott, de szokás szerint azt mondjuk, hogy ha nem tűnik fel semmi extra, akkor minden okés. Ha mégis találtok csavarhúzót a gépben, megköszönjük, ha szóltok.

További jó olvasást 2011-ben is!

Varga Csaba / oizys
főszerk.