— Egyéb

— 2012. January 23. 00:42

— Írta: Kalugyer Roland

Kultnews – a 3. hét hírei

Kicsit megkésve, de érkezik szokásos heti hírösszefoglalónk, melyben dögös csajok (Emeli Sandé, Azealia Banks, Santigold), tökös hiphopperek (Doomtree, K’naan) mellett kedvenc színészeink (Michael Fassbender, Steve Buscemi) is feltűnnek – szóval van pár klassz trailer és klip az új Kultnewsban.

Zenei hírek:

  • Sűrű volt az elmúlt időszak 2012 feltörekvő csillagának, Azealia Banksnek: a BBC Sound of 2012 szavazáson elért harmadik helyezés után nem sokkal szerződést írhatott alá az Universal kiadóval, mindennek tetejébe pedig egy új trackkel is jelentkezett. A Bambi a párizsi divathét egyik bemutatója során debütált.
  • Wrecking Ball címmel érkezik Bruce Springsteen tizenhetedik albuma; a We Take Care of Our Own című felvezető kislemezdal ráadásul már hallgatható a Főnök márciusban érkező lemezéről.
  • Nyolc év kihagyás után új albummal jelentkezik az Orbital, Wonky címmel – a gyönyörűen minimalista borító itt látható jobbra.
  • 2010-ben a csapból is K’naan folyt a futballvébé általa írt hivatalos dalának, a Wavin’ Flagnek köszönhetően. A szomáliai rapper 2011-ben mintha kissé visszavett volna, pár napon belül azonban új ep-je érkezik More Beautiful Than Silence címmel, amin egy számban (Nothing To Lose) Nas is feltűnik.
  • Lassan csak megérkezik hiánypótló kritikánk 2011 egyik legjobb(an elhallgatott) hiphoplemezéről, a Doomtree második albumáról, a No Kingsről. Addig itt a Bangarang című szám klipje, mely jól mutatja, mennyire egyszerű és hatásos recepttel dolgozik a minneapolisi banda.
  • Újra megjelenik vinylen idén márciusban az Aphex Twin legendás Selected Ambient Works-ének második része. Ugyan bónusz trackekről vagy remaszterizálásról nem szól a fáma, mégis klassz hír!
  • Tavaly őszről idén tél végére csúszott Emeli Sandé debütáló nagylemezének kiadási dátuma, ettől függetlenül az egyik leginkább várt anyagok között van még mindig. Az Our Version of Events felvezető videója-album samplere pár napja tűnt fel a YouTube-on.
  • A borult elektronika és a Warp kiadó kedvelői örülhetnek, Leila és Gonjasufi is szabadon hallgathatóvá tette a múlt héten hamarosan érkező lemezeiket. A U&I itt, a MU.ZZ.LE pedig itt streamelhető. S ha már a Warpnál tartunk, említsük meg itt is Chris Clark nevét, akinek érkező Iradelphic albumáról külön is megemlékeztünk a héten.
  • A 2008-ban egy kiváló debütlemezzel feltűnő Santigold újból felszálló ágban van: Switch és a Buraka Som Sistema írta Big Mouth című új dalát, amely idénre ígért visszatérő albumának, a Master of My Make Believe-nek első kislemeze is egyben.
  • Újabb mixtape érkezik AraabMuziktól, a tavalyi Electronic Dream folytatásának címe Instrumental University.
  • Április legelején, de gondosan kikerülve bolondok napját érkezik Yppah 2012-es nagylemeze. Az Eighty One című munka egy száma (D Song) már le is tölthető egy mailcímért cserébe.

Filmes-sorozatos hírek:

  • A tavalyi év egyik kellemes meglepetése volt képregényfilmes vonal az X-Men: Az elsők, elsősorban Michael Fassbender és James McAvoy párosa miatt. Előbbi beszélt nemrég a film esetleges folytatásáról és lehetséges irányairól egy interjúban, kiemelve, hogy elsősorban a két figura komplex, kifejezetten ambivalens viszonyára lenne érdemes alapozni a második részt.
  • Dráma és vígjáték határán egyensúlyoz Jason Segel és Ed Helms filmje, a Jeff Who Live at Home, melyben a leginkább Marshallként ismert Segel otthonülő, lepukkant fazonként tengeti mindennapjait, míg a jóval összeszedettebb tesója (Helms) ki nem rángatja ebből a mélypontból. A trailer alapján akár simán vállalható mozi, melyben egyébként Susan Sarandon is szerepel – magyar bemutató egyelőre nincs, az USA-ban március közepén mutatják be.
  • Folytatáshoz ért a Riddick-széria is: már forog a Vin Dieseles sci-fi harmadik része, melynek Facebook oldala a forgatásról és egyben magáról a főhősről mutatott meg a legelső képet.
  • Már eddig is többször feltűnt a manapság Boardwalk Empire-ben parádézó Steve Buscemi a 30 Rock-ban, azonban a hatodik évad egyik februári részét ő maga fogja rendezni és az általa alakított magándetektív lesz a főhőse is egyben.
  • Idris Elba, egyben az általa alakított Heimdall is visszatér a lassan sínre kerülő Thor második részében.
  • Noha Stallone és kis barátai igyekeznek minél nagyobb felhajtást kelteni az Expendables készülő második része körül, eléggé visszatetszést keltő volt, hogy Chuck Norris igényei miatt vélhetően egy jelentősen finomított verzió kerül majd mozikba.
  • A hét legröhejesebb trailere címét nem kaphatja más, mint a Resident Evil újabb kínszenvedés-folytatása, melyet látva nem biztos, hogy nem egy kidobott Sony-reklámot hasznosítottak újra.

A Kultnews heti rendszerességgel jelentkezik, mindig a hétvégén. Ha bármi izgalmasat láttok-hallotok hét közben, várunk híreket tőletek is az info@kultblog.hu címre vagy a Facebook oldalunkon megosztva!