— Film

— 2011. July 5. 08:53

— Írta: Varga Csaba

Filmváró: istenek, a Tribe Called Quest és Tom Cruise

Amennyiben Tarsem Singh-ről van szó, simán kiemelt hír, hogy megjelent következő filmjének második trailere. Az Immortals isteni csatája olyan lesz mint egy festmény – ahogy azt a rendezőtől megszokhattuk. Emellett ajánlunk egy dokut a Tribe Called Questről, és megjött a legújabb Mission Impossible első trailere is.

Nagyon kavarogtak a hírek az elmúlt években Tarsem Singh feje felett. Sokáig Titánok harcaként emlegették következő filmjét, aztán ahogy hasonló névvel kijött egy rossz PR-t keltő gagyi, elcsendesedtek ezek a hullámok. Lassan mintha már átterelődött volna a szó a következő projektjére, amelyben Hófehérkét támasztja majd fel saját olvasatában, de nemrég szerencsére újra előkerült a mítoszosdi, és Immortals (vagyis Halhatatlanok) címmel ez is célba érni látszik. A bemutatót 2011. november 11-ére tűzték, és már a második előzetest kapjuk ízelítő gyanánt (lásd alább). Ahogyan az kedvenc indiai vízionáriusunk esetében lenni szokott, a trailerben kissé már geilnek is tűnik a látvány, de ha hihetünk referenciáinak (mert eddig sem a Sejt, sem a Zuhanás esetében nem tudott hibázni) inkább lesz szép a film mint giccses.


Immortals trailer

Nehéz lenne elvitatni a Tribe Called Quest szerepét a hiphop fejlődésében, ahogyan elkezdték az intelligenciát csepegtetni a rapbe a ’80-as évek közepén. Az úgy nevezett alternatív hiphop egyik zászlóvivő csapata most egy dokuban jelenik meg, hogy elmesélje, milyen volt, hogy is volt. Mindezt a negyedik stúdióalbumukat megidéző címmel teszik, avagy Beats, Rhymes and Life. Érdekesség, hogy a rendezést az a Michael Rapaport jegyzi, akit eddig leginkább a My Name Is Earl Frankjeként vagy a Prison Break Donald Selfjeként ismerhettünk. A bemutató alapján egy pörgősre vágott beszélgetős filmet kapunk tőle.


Beats Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest trailer

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, ahogy Tom Cruise egyből lecsap a világ új legmagasabb épületére, hogy álljon a falán egy őrjítően forró terpeszt. A Mission Impossible – Ghost Protocolban, vagyis a negyedik felvonásban éppen bedől az IMF, miután belekeveredik a neve a Kreml felrobbantásába (a sztori első félmondata hemzseg a WTF-től, de majd csak kiegyenesítik nekünk a szálakat), hőseink pedig terrorista küldetésbe fognak, hogy elpucolják a gonoszokat. Jason Statham utóbbi próbálkozásait látva valószínűleg vakarja a fejét, mert bizony ez simán lehet 2011 legdögösebb blockbuster akciófilmje.


Mission: Impossible – Ghost Protocol trailer