— Film

— 2008. December 9. 08:39

— Írta: Varga Csaba

Még egy bőr: Twilight, I Am Legend, Frankenstein, Pinocchio

Az új filmek (most már 2009-re való) bejelentése mellett persze folyamatosan jönnek a hírek, hogy milyen sztorikat akarnak feldolgozni, folytatni, előzménnyel ellátni stb., a címben szereplő listát pedig igyekeztünk elképesztőségi sorrendben tálalni.

Az ugye tiszta sor, hogy az aktuálisan kaszáló Twilight mindenképp folytatásra van ítélve, miután az első rész 37 millió dolláros büdzséből már most 140 milliót termelt, így bőven behozta a pénzt akár két további részre is. Az érdekesség ez ügyben, hogy az elsőt rendező Catherine Hardwickét kirúgták, így mást keresnek a helyére, miután sem a produkciós cég, sem a munkatársai nem bírták tovább a hisztériáját, illetve állítólag poszt-produkcióban kellet a filmet megmenteni a pocsék rendezés miatti lebőgéstől. A sztori ironikus része, hogy a feminista hurrácsoportok már épp hangosan tapsoltak, mivel Hardwicke az eddigi legjobb első hetes bevételt produkálta női rendezőként, most viszont lesz nagy zúgás, ha a helyére egy pasit ültetnek.

Will Smith-t arról hallották beszélni egy sajtóinterjún, hogy frankó ötletük van az I Am Legend folytatásához, vagyis inkább előzményéhez. A remake új része azt mesélné el, hogyan esett el az utolsó város a pusztító kór terjedésekor, ebben pedig egy csapatnyi túlélő vergődné keresztül magát a megpróbáltatásokon Washington és New York között, majd Manhattan hullana el utolsóként. Megkérdezték tőle azt a nagyon fontos infót is, hogy benne lesz-e a kutyája, és igen, benne lesz.

Végül, de nem utolsó sorban, nagy újragyáros tervei vannak Guillermo Del Toronak is, aki mostanában beszélt az LA Times-nak arról, hogy a Hobbit filmek után fel szeretné dolgozni a Frankensteint. Erről bővebbet még nem nagyon tudni, azt viszont igen, hogy a főszerepben a Hellboy 2-ben Abe-ként felbukkanó Doug Jones-t tudná elképzelni, és a világ egyik legjobb gumiarcú színészeként valószínűleg alkalmas is lenne erre. (Aki nem így gondolja, az úgy nézze a Hellboy-t, hogy abban ugyanez a pasi alakította a Chamberlaint és az Angel of Death-t is.) Mindemellett azt is tudjuk már, hogy Del Toro Pinocchio történetét is kieszemelte már magának, amiből egy sötét hangulatú stop-motiont gyártana.