— Film

— 2010. June 9. 10:19

— Írta: Varga Csaba

Mortal Kombat – 8 percben, ahogy eddig még nem láttad

Két napja jelent meg a YouTube-on egy Mortal Kombat: Rebirth nevű videó, ami már most 200 ezer megtekintés felett jár, és meredeken ível felfelé a seed faktor. Amennyit eddig sikerült kideríteni a Comingsoon.net nyomán, hogy a videó egyelőre nem konkrét teaser, csak a rendező, Kevin Tancharoen magánvállalkozása. Lényege pedig nem több, mint hogy a franchise iránt egyébként is érdeklődő Warner Brosnak eladja egy ilyen stílusú MK film folytatás ötletét.

Az alulról nyolcperces szegmensben feltűnik a játék karakterei közül Jax (Michael Jai White), Sonya Blade (Jeri Ryan), Johnny Cage (Matt Mullins), Baraka (Lateef Crowder) és Scorpion (Ian Anthony Dale). A bunyó jelenetét Larnell Stovall koreografálta, akinek a filmográfiája nem éppen A kategóriás, de legalább elég hosszú ahhoz, hogy látszódjon benne a tapasztalat.

Stílusában a videó mintha valahol a Fűrész-féle gore képi világot ötvözné a Harcosok klubja valóságszagú verekedéseivel, a lényeg pedig nyilván a továbbra is divatos hiperrealizmus, vagyis hogy klasszikus hőssztorikat próbálnak teljesen életszerűvé tenni. És tegyük hozzá, a felvázolt történet eddig legalábbis biztos, hogy a legéletképesebb megfogalmazása a Mortal Kombat hátterének. Én személy szerint bírnám, ha ebből tényleg lenne mozi élmény, az meg már valószínűleg csak a buzz mértékén múlik, hogy a befeketetők is így éreznek-e majd.

Mortal Kombat: Rebirth