— Film

— 2011. October 11. 00:35

— Írta: Varga Csaba

Nyerj jegyet A vizsga című film premierjére

Ezen a héten csütörtökön kerül a mozikba A vizsga című magyar thriller. Igen, a magyar és a thriller szavak egy mondatban szerepeltek, és fokozzuk: jó filmnek nézünk elébe. A Kádár-korszakos krimiben főszerepet alakít Kulka János és Nagy Zsolt, rendező Bergendy Péter. Olvasd a sztorit, nézd a trailert és nyerj páros belépőt a premierre a tovább után!

Ne beszéljünk félre, tényleg necces dolog Magyarországon thrillert forgatni. Tipikusan olyan stílus ez, amiben ha nem teljesen patent egy film, könnyű vele jégre menni. Az alábbi előzetes alapján azonban úgy fest, A vizsga című darabbal sikerül megugrani a lécet, ráadásul olyan noir stílusban, ami a kiváló munka mellett még egy coolság pontot is begyűjthet. A Kádár-korszakban játszódó bűnügyi krimi történetét így mesélik el a készítők:

1957. december 24. A zűrzavaros októberi események után az Államvédelmi Osztálynak meg kell győződnie arról, hogy ügynökei közül kiben bízhat meg a jövőben, ezért egytől-egyig próbára teszi azok lojalitását a rendszerhez. A szép karrier előtt álló tartótisztnek, Jung Andrásnak (Nagy Zsolt) éppen a szenteste hozza el ezt a bizonyos vizsgát: nem is sejti, hogy a szemközti ház egyik ablakából többek között atyai tanítómestere, Markó Pál (Kulka János) figyeli, és értékeli minden tettét, minden mondatát. Ha András ezt tudná, valószínűleg nem éppen ezen a napon találkozna konspirált lakásán az eddig szigorúan titkolt szerelmével, Évával (Hámori Gabriella), és körültekintőbben őrizné a rábízott ügynöklistát is. A névsornak azonban lába kél, András megtudja, hogy Éva egyáltalán nem az, akinek hitte, és lassan az is kiderül, hogy senki sem bízhat meg a másikban…

Nézd meg azért a saját szemeddel is, hogyan fest ez képekben:


A vizsga – trailer

Játék

A játékban az alábbi kérdésre kell helyes megfejtést beküldened, így egy páros belépőt nyerhetsz az október 13-i A vizsga premierre, a Puskin moziba. A játékra viszont csak akkor jelentkezhetsz, ha a Kultblog közösség tagja vagy, amit egy Facebook page lájkkal jelezhetsz. A megfejtéshez a helyes válasz sorszámát kell elküldened a jatek@kultblog.hu címre 2011. október 11. (ma!) 22 óráig. Ne felejtsd el megadni a teljes neved és Facebook profilod címét is, hogy beazonosíthassunk, ha nyersz. Sorsolás és eredményhirdetés még ma, 22 óra után.

Kérdés: Mi volt a rendező Bergendy Péter előző nagyjátékfilmjének címe?

Lehetséges válaszok:

  1. Kolorádó Kid
  2. Állítsátok meg Terézanyut!
  3. Szezon

Ez a játék lezárult. A helyes megfejtés az Állítsátok meg Terézanyut! (2-es) volt. A résztvevőket emailben értesítettük.

A játék nyertesei a Budapest Film Zrt. és a Vertigo Média jóvoltából mozizhatnak. Köszönjük nekik!