— Film

— 2008. January 16. 18:14

— Írta: Várnagy Szabolcs

Raboljuk ki Mick Jaggert

Az Ocean’s 11 megvan? Na, képzeljétek el ezt egy sorozatban, csaképp nem vérprofikkal, hanem teljesen amatőr IQ-harcosokkal, akik még asaját heteroszexualitásukat is képesek feladni a szent cél érdekében. Azaz, hogy egy híresség kirablásával nagyobb összegre tegyenek szert,és új életet kezdjenek. Bár az eredeti címét (The Knights ofProsperity) roppant fantáziátlanul fordították magyarra (Raboljuk ki Mick Jaggert!), de annyi bajlegyen. Az mindenképp jó hír, hogy most péntektől (január 18.) látható lesz az hazai tévében is.

Hogy a stílus felől ne legyen semmiféle kétségetek, ez is egyszituációs komédia, csak nem a megszokott “jó barátok vagyunk, ülünkegy szobában és hülyeségeket mondunk”. Olyan arcok szerepelnek benne,akik eddig nem vitték sokra az életben. De majd most!

Besorolását tekintve minden bizonnyal “12 éven aluliaknak csak szülőfelügyelete mellett ajánlott”, szóval ne számítsatok vérre,kaszabolásra, embereket széttépő harci kutyákra. Ez egy könnyed,röhögcsélős sorozat, ami mellett meg lehet vacsorázni, és mosolyogniazon, hogy mit össze nem bénáznak “lovagjaink”. Aki a My Name is Earl-t szereti, annak valószínűleg ezek a lúzerek is szimpatikusak lesznek.

Az epizódok nagyjából úgy épülnek fel, hogy kiötlenek egy zseniális tervet,azt kivitelezik, elszúrják, valami hülye véletlen folytán mégismegússzák, majd mély depresszióba esnek, de a rész végére történikvalami, ami újabb reményt ad nekik. Egy könnyen megszerethetőbagázsról van szó: a főkolompos wc-tisztító; a nagydarab, susogós gatyában feszítő feka, aki a maga egyszerűségévelmegmondja a frankót; a dögös pultoslány, aki mellesleg egy drogbáróex-menyasszonya; egy egyetemista wannabe, aki félig buzi; egy nagy dumástaxisofőr, aki mindenbe beledugja a farkát, ami mozog és nőnemű; és mégegy takarító.


Raboljuk ki Mick Jaggert! magyar bemutató

Nem ez lesz az év sorozata, de ha már unod, hogy az otthon töltöttpéntek estéidet a Helyszínelőkkel múlatod, akkor a Raboljuk ki MickJaggert! teljesen jó választás. Ja, este 9, AXN – ott lehet nézni.

Linkek: