— Film

— 2011. September 1. 17:20

— Írta: Kalugyer Roland

Trailer: The Rum Diary

Aki minimum tizenötször látta élete során a Félelem és reszketés Las Vegasbant, és van úgy, hogy a fehér nyúllal álmodik, azoknak nem kell magyarázni, miért villanyozta fel a Hunter S. Thompson-életmű rajongóit a Rumnapló hamarosan mozikba kerülő adaptációja. Johnny Depp ezúttal Puerto Ricoban teremt új napszemüvegtrendet!

A Félelem és reszketés Las Vegasban mellett az egyik legkedveltebb Hunter S. Thompson-könyv a ’60-as években írt, de csak 1998-ban megjelent Rumnapló, melyben nem kevés önéletrajzi élménnyel feldúsítva írta meg a San Juanban egy kis helyi lapnál újságírni próbáló Paul Kemp alkoholgőzbe fulladó kalandját. A Bruce Robinson által rendezett filmben a helyzetet még jobban megkavaró nő Amber Heard, a férfi pedig Aaron Eckhart lesz, további szerepekben pedig feltűnik Richard Jenkinson (A látogató) Kemp az átlagklímához mérten túl fagyos főszerkesztőjeként és Michael Rispoli (Hajsza a föld alatt, Ha/ver), utóbbi valószínűleg az állandó fun-faktor lesz az egyébként is igen vidámnak ígérkező filmben.

Update / 2011-10-26: A Rum Diary október 28-ától kerül az amerikai mozikba, nálunk a Big Bang Media mutatja be december elsején.


The Rum Diary trailer