— Film

— 2011. July 19. 10:12

— Írta: Kalugyer Roland

Videó: The Dark Knight Rises (2012)

Mozgalmas időszakon vannak túl a Christopher Nolan-féle Batman-trilógia záróepizódja után epedők: a rengeteg fake trailer, fan-art poszter és hasonlók után megérkezett a hivatalos poszter és az első videó is, ami bár nem rendes trailer, teaserként is eléggé felkorbácsolta kedélyeket. A továbbiakban mindkettő megtekinthető.

Akár szemkiszúrásként is értékelhetjük azt a másfél percet épphogy túllépő videót, amelyet immár mindenki hivatalos anyagként értékel, bár az igazság az, hogy ha nem lenne benne mindösszesen kettő (!), pár másodperces új jelenet (ha Bane – Tom Hardy – premier plánban felvillantott arcát nem számítjuk), semmiben sem tűnne másnak, mint a YouTube-on eddig fellelhető rekordmennyiségű The Dark Knight Rises-kamutrailer. Az a két új jelenet azonban elképesztően sötét hangulatot áraszt, és felveti a kérdést: biztos túléli ezt a részt is Gotham városa és védelmezője?

A kórházi ágyon fekvő és Batmannek beszélő Gordon felügyelő (Gary Oldman), illetve a másik jelenetben ellenfele elől szinte rettegve hátráló Denevérember még azt a lehetőséget is felvetik – Nolan kompromisszumok nélküli rendezését ismerve – hogy itt nem csak a széria fog véget érni. És ki lehet az utóbbi jelenetben a háttérben álló alak? (Gyönyörű víruskampány ez, na.)


The Dark Knight Rises teaser trailer