— Film

— 2009. January 27. 17:54

— Írta: Varga Csaba

War of the Gods: festményszerű történelmi akciófilm készül

Újabb hírek láttak napvilágot Tarsem Singh, a Sejt és a Zuhanás rajongható, festői képeiért felelős rendezőjének új terveiről. Ahogy az Empire-nek adott rövid interjújában elmondta, most még repked erre-arra a világban, épp kijön DVD-n a Zuhanás, reklámfilmet forgat Spanyolországban, de persze már csőben van a következő film is, amiről a következőket árulta el:

“A címe War of the Gods [Istenek háborúja]. Nagyon érdekes, nagyjából olyan kezd lenni, mintha a Carvaggio találkozna a Harcosok Klubjával. Egy igazán durva akciófilm reneszánsz festői stílusban. Kíváncsi leszek mi jön ki belőle, nagyon jól kezd kinézni. Van ez a pasi, akit nagyon bírok, és az egyetlen, aki már biztos, hogy benne lesz, a Tudors-ból Henry Cavill. Mindennek tetejébe egy nagyon is kortárs külsőt szeretnék, szóval mintha a reneszánsz időszak lenne csak épp elektromossággal. Olyasmi, mint mikor Baz Luhrman megcsinálta a Romeo + Julietet Mexikóban, csak ez egy görög történetet mond el félig aktualizálva, félig mesélve.”

Forrás: empireonline.com

Az elmondottakat azzal lehet kiegészíteni, hogy akinek az agya vizuális felét nem pendítették meg a fenti támpontok, annak útmutatóul szolgálhat, hogy állítólag a 300 képi világához lehet majd hasonlítani a War of the Gods-ot, csak itt a perzsa sztori helyett görög mitológiát kapunk. A történet a görög harcos, Theseusról szól majd, aki miután rájön, hogy a király fia, és a népe vezetésére hivatott, szembeszáll a Titánokkal. A lényeg valószínűleg úgyis az lesz, hogy egy kellőképpen meseszerű történetet fogunk majd vizuális orgiaként megélni. Ha vannak új hírek vagy néznivaló, biztos, hogy jelzünk.