— Színház

— 2009. April 11. 18:22

— Írta: Varga Csaba

Májusban ismét Budapesti Tánc és Performance Fesztivál

A Gödör Klub 2009 májusában hatodik alkalommal rendezi meg a Budapesti Tánc és Performance Fesztivált, amelynek keretében idén 24 produkciót lehet majd megtekinteni két nap alatt. A fesztivált május 2-án és 3-án látogathatják az érdeklődők délután 5-től este 10-ig az Erzsébet téren, természetesen jó szokáshoz híven ingyenesen. A sajátos előadóművészi produkciók hol a szokványosabb kortárs tánchoz, hol az egészen experminetális performansz műfajhoz esnek közelebb, a stílus és megvalósítás kiszámíthatatlan, az élmény viszont garantált. Ráadásul a fesztivál jelentkezési kiírásának szellemiségében minden produkció eddig még be nem mutatott előadás lesz, amelyet a performerek az ott és akkornak szentelnek.

Fellépnek többek között a neves táncművészek, Ladjánszki Márta és Berger Gyula, látható lesz a DreamTeam, továbbá a klasszikus performance művészetet képviselő Kovács István. Találkozhatunk a Táp Színházból ismert Horváth Ezüst Kálmán kéz- és balettművésszel, és ismét velünk lesz Andy Walahol & Reneszánsz-emigráns OKM Tánckara, élő internetes közvetítés segítségével.

Végül de nem utolsó sorban megjegyezzük, hogy idén először a Kultblog a fesztivál büszke támogatójának tudhatja magát. Ehhez felnőve igyekszünk majd kicsempészni már elöljáróban néhány kulisszatitkot, érdekességet, a fesztivál alatt és után pedig lesz beszámoló, videocast, úgyhogy a performansz művészet iránt érdeklődők hegyezzék fülüket és szemüket! Stay tuned!

Addig is figyeljétek a fesztivál új honlapját: performancefesztival.hu