— Zene

— 2012. June 7. 08:26

— Írta: Velkei Zoltán

Bakelitek a közelmúltból

Ismét összegyűlt egy csokornyi kiváló bakelit, amit nagyon meg akarunk mutatni nektek. A kattintás után YouTube- és SoundCloud-ablakok sora, dallamos és kemény technók, dubstepek és grime-ok. Avagy minden, amit szerettünk az utóbbi hetekben.

Egy szépen csomagolt dupla tízinchessel jelentkezik Fantastic Mr. Fox (fenti képünkön). A San’en EP című anyag négy darab ízlésesen megírt négynegyed/tört tételt tartalmaz erős popos kitekintésekkel és klassz, lelket simogató vokálokkal (egyébként mindet egy Alby Daniels nevű énekes jegyzi). Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a dallamos tánczenéket, egészen különleges gyűjtemény.

A huszonhárom éves Rob Orme jelenleg Tokióban él, és Submerse néven ír zenéket – az elmúlt két évben rengeteg anyag jelent meg tőle, kivétel nélkül mind nagyon jó. Nem okoz csalódást a szerző új, They Always Come Back című négyszámos anyaga sem, ami az Apollo harmadik bakelitje idén. Kedves elektronikába csomagolt glitches hiphopok, helyenként szép vokálokkal megtámogatva, imádjuk.

Nemsokára megjelenik Untold Change In A Dynamic Environment című munkájának a második része, amit két nagyon dörgedelmes és durva technót fog tartalmazni. Meglepő és nagyon örülünk neki, mert az első bakelittől őszintén szólva nem ájultunk el. Ez viszont bőségesen kárpótol minket.

Mickey Pearce is elkészült az új bakelitjével, amin két magabiztos sodrású UK bass zene hallható. Mivel volt olyan jófej, hogy mindkettőt teljes egészében meghallgathatóvá tette a SoundCloud-oldalán, ezért nem is mondunk semmit a kiadványról, inkább hallgassátok meg és döntsétek el ti, hogy mit gondoltok róla:

Nem volt túl ismert eddig Swing Ting neve, igaz, egy bakelitje volt összesen az elmúlt évből. Most megjelent a második (Head Gone), jó kis grime-mal rajta. Készült hozzá ráadásul egy videóklip is – a zene azért nekünk sokkal jobban bejön.

Lesz új megjelenése Peter Van Hoesen Time To Express kiadójának is. A hónap közepén érkezik Dario Zenkertől a Cat Stance, a szám persze már meghallgatható a kiadó SoundCloud-oldalán (mint ahogy Peter Van Hoesen remixe is). Jó holmi, klasszikus techno, ideig-óráig elvagyunk vele, de szerintem nem lövök mellé, ha azt mondom, hogy innen igazából hónapok óta az új PVH-albumot várjuk már leginkább.