— Zene

— 2012. May 13. 22:52

— Írta: Velkei Zoltán

Bakelitek a közelmúltból

Az utóbbi hetekben annyi új, klassz bakelit jelent meg, hogy nem győzzük feldolgozni őket. Ezért a tovább után ömlesztve bemutatjuk mindet: rengeteg UK bass, techno és house, sok YouTube-ablakkal és Soundcloud-illesztéssel!

A nemrég feltámasztott Apollo kiadónak nagyon örültünk, április elején lelkesen be is számoltunk róla. Synkro nyitását azóta az egyik házi kedvencünk, Jack Dixon (fenti képünkön) követte egy újabb négyszámos gyűjteménnyel. Lájtos house ritmusok és lusta ambient rétegek, elvágyódó vokálok és nosztalgikus kilencvenes évek érzés jellemzi a kiadványt. Talán nem annyira kiemelkedő, mint a szerző márciusi Knowledge című ep-je, de összességében jó anyag.

dBridge egy új alteregóval debütál: Velvitként ő is az álmosabb dimenziók felé kalauzolja a hallgatót, egzotikus dobok és könnyed sci-fi képek lebeghetnek a szemünk előtt. Az a-oldal személy szerint jobban bejön, de a másik se rossz.

Elkészült Elgato új tizenkettese is, és a fiatal producer meglepőt produkált. A Zone gyakorlatilag két hangmintából áll sokáig, és nincs sok történés a továbbiakban sem, de mégis nagyon jól működik az elgondolás. Minimál esztétika a UK bassben? Tök jó. Ajánlott persze a lemez hátoldalát is meghallgatni, pláne olyan számcímmel, hogy Luv Zombie.


Elgato – Zone

A Hotflush háza táján is van történés: itt az új Beaumont ep például. A szerző tavalyi bemutatkozását imádtuk, a mostani, Never Love Me pakk néha kicsit biztonsági munka, de amikor bátrabb mer lenni a művész, akkor ismét rendesen betalál.

Egy másik tavaly debütált kedvencünk is új maxival jelentkezik: Guy Andrews-ról van szó, a Hemlock után ráadásul ő is a Hotflushnál folytatja. A címadó számot Scuba játszotta is az Essential Mixében, nekem mondjuk a másik a komplex dobszerkezete miatt jobban bejön, csak sajnos az sehol sincs kint a neten meghallgatható formában.


Guy Andrews – The Wait

Van új zene a Cessától is, ráadásul milyen zseniális! Ehhez különösebb kommentárt nem is fűzök, meg kell hallgatni:


Cessa – Step In The Water

Techno fronton bele vagyok zúgva Lucy új ep-jébe, ami Banality Of Evil címmel jött ki a Stroboscopic Artefactsen. Tudományos zenék, mégis könnyen befogadhatóak és elgondolkodtatóak, beszédes számcímekkel. Ráadásul a szerző a Soundcloud-oldalára feltette a teljes anyagot, nem csak részleteket. Ajánlott végighallgatni!

Emellett hamarosan mindjárt kijön egy még újabb Stroboscopic Artefacts-bakelit is, amin Xhin és Perc osztozkodik. Íme a hangminták:

Végezetül pedig: Steve Pickton aka Soul 223 új lemeze is a napokban jelent meg, Almost Like It Used To Be címmel. Ezt a klasszikus house kedvelőinek ajánlom, ilyen a címadó zenéje: