— Zene

— 2011. January 21. 13:30

— Írta: Velkei Zoltán

Brainfeeder: már a jövőn gondolkodnak

Megkaptuk az első hivatalos információkat a Brainfeeder kiadó tavaszi megjelenéseiről. Érkezik Austin Peralta lemeze, valamint ep-k jelennek meg Matthewdavidtől, Jeremiah Jae-től, Mono/Polytól és Daedelustól.

Flying Lotus hobbikiadója lassan, de egyre magabiztosabban kezdi kinőni magát. Steven Ellison eleinte csak pár szerzőt engedett maga köré (na de milyeneket! Ras-G lemezére emlékszünk még?), mióta azonban a Ninja Tune terjesztése alá kerültek, érezhetően komolyabb terveket sző a kiadó. Ennek egyik bizonyítéka, hogy már tavasszal igazi megjelenés-áradattal jelentkeznek.

Február 7-én érkezik Austin Peralta lemeze Endless Planets címmel, és sokadik hallgatás után is azt kell mondanom, hogy ez a kiadvány zseniális. Az alig húszéves szerző briliáns jazzalbumot írt, egyszerre érződik rajta a stílus amerikai múltja és olyan kortárs formációk, mint például a Cinematic Orchestra hatása (sőt, ők az egyik zenében közre is működnek). A kritikát Roland írja majd, hamarosan olvashatjátok is.

Egy hónappal később, azaz március 7-én debütál Matthewdavid (igen, így írja a művésznevét) a kiadónál egy négyszámos ep-vel, ami az International címet kapta. Az eddigi brainfeederes arcokkal szemben ő az új, chillwave irányzatot képviseli. Bizonytalan, ködös ütemeket, elfekvős 808-as témákat, óceánvisszhangokat, selymes gitárokat és még sok minden mást ígér a sajtóanyag, mi pedig megelőlegezzük a bizalmat. Íme a számlista, a fenti borzalom pedig a borító:

Matthewdavid – International

  1. International (feat. Dogbite)
  2. All You’ll Never Know
  3. Motion Trouble
  4. Leaving / Gone

Szintén márciusban, de egyelőre pontos dátum hiányában érkezik Jeremiah Jae bemutatkozó ep-je is. Róla nem sokat tudunk azon kívül, hogy Flying Lotus producerelt neki már zenét, illetve van egy remixe Gonjasufi őszi remixalbumán. A nyolcszámos Rappayamatantra című ep-ről egy számot hallottunk már a Youtube-nak hála, ez a Vertical Pupils. Alább láthatjátok a számlistát, fent pedig a borítót:

Jeremiah Jae – Rappayamatantra

  1. The Dirty Collector Pt. 1
  2. Kings Bop
  3. Guns Go Off (Remix)
  4. $easons
  5. Raw Tape$
  6. Vertical Pupils
  7. Stones Passage
  8. Glitter Kit

 

A Mono/Polyként alkotó Charles Dickersont valamelyest könnyebb lenyomozni, ugyanis három bakelitje van már 2008-2009-ből. A Manifestations című ep-vel debütál a Brainfeederen, valamikor áprilisban. Az információk a szokott sorrendben, lent számlista, fent a borító.

Mono/Poly – Manifestations

  1. Manifestations
  2. Forest Dark
  3. Glow
  4. Needs Deodorant
  5. Toe Jam
  6. Punch The Troll In The Neck
  7. Vibrations (Alternate)

Emellett hírül kaptuk még, hogy március 21-én Daedelus is új ep-vel jelentkezik, aminek Tailor-Made lesz a címe, de semmi mást nem tudunk róla. Pontosabban, a borítót már megkaptuk:

Linkek: