— Zene

— 2010. December 21. 11:02

— Írta: Kalugyer Roland

Hyperdub: már 2011-en jár az eszük

Amellett hogy örvendeznek Ikonika sikerein, két fontos bejelentést is tett a minap a Hyperdub 2011-re vonatkozóan, ami azt mutatja, a fő csapásirány ugyanaz marad: kevésbé ismert és/vagy fiatal előadók bemutatása és az “öregek” köztudatban tartása.

Előbbire példa Morgan Zarate januárra ígért Hooked EP-je, amely nagyon üthet, ha olyan trackek lesznek rajta, mint az eddigi legismertebb track, a triphop hangzás reneszánszát idéző M.A.B. Talán azt sem túlzás mondani, hogy 2011 King Midas Soundja lehet ez a lemez, bár tracklistát és plusz infót még jó lenne kapni róla.

A jóval nagyobb dobás viszont áprilisig várat majd magára, mert akkorra ígérik a második Kode9 & The Spaceape nagylemezt, amelyet már nagyon sokan hallgatnának nagyon régóta. Az első Memories of the Future ugyebár az egész dubstep stíluspaletta egyik legfontosabb és legtételszerűbb albuma volt, olyasvalami, amire azt mondhatjuk, hogy “this is dubstep”. Az viszont még 2006-ban jelent meg; akkor, amikor még épp’ csak barátkoztunk a feszes ütemekkel és letaglózó hangulattal. Azóta történt ez-az a stílusban, sőt, már gyakrabban emlegetjük poszt- előtaggal a dubstepet – jó kérdés, hogy fel tudja-e venni a Brainfeederrel a verseny a Hyperdub, és lesz-e olyan jó a kiadó atyjának Black Sun című lemeze, mint mondjuk Lorn Nothing Else című klasszikusa.