— Zene

— 2012. February 24. 16:56

— Írta: Velkei Zoltán

Jimmy Edgar a Hotflushon

Jimmy Edgar nem titkoltan a Kultblog főhadiszállás egyik nagy kedvence, és közel két évnyi hallgatás után végre új zenével jelentkezik, ráadásul Scuba Hotflush kiadóján. Két rövid részlet már meghallgatható a számokból, érdemes mintavételezni.

Edgar a Warpon debütált a 2000-es évek közepén, a Color Strip című albuma mindmáig alapvetés. Az idm-es funk témái ugyanúgy megunhatatlanok, mint az egyenesebb, Detroitot neonfényben ábrázoló, elszállós száguldozásai (a Semierotiic 2:39-től elképesztően zseniális). Érthetetlen módon a folytatásra több mint négy évet kellett várni, és sajnos nem is lett olyan jó, mint vártuk, de a szerző hozott azért ezen is pár elég erős felvételt, így végülis az XXX című gyűjtemény nem volt rossz.

Nemrég jelentette be a Hotflush, hogy hamarosan ők fogják kiadni Edgar új zenéit (nem elfelejtendő, hogy tavaly ő már remixelt náluk Sepalcure-t). Március 19-én érkezik is egy új bakelit This One’s For The Children címmel (a borítója fent látható), ami állítólag a felvezetője lesz egy új albumnak, ami szintén tavasszal várható. Egyelőre csak a lenti, kétszer félperces részletek hallgathatóak meg, de ezek alapján úgy tűnik, hogy emberünk ismét megújult: a címadó zene kellemes négynegyed ígéretes vokállal, a Switch Switch című b-oldal pedig közelebb van a hagyományos funkys electróhoz, mellőzve ezúttal a szexuális túlfűtöttséget.