— Zene

— 2009. February 24. 18:09

— Írta: Belányi József

Kultblog @ Bladerunnaz 10. születésnap (videóval)

Több szempontból is nagy nap virradt fel február 20-án. Elsősorban azért, mert a hazai partykultúra egyik prominens szervezőgárdája betöltötte tizedik életévét (ha pontosak akarunk lenni, akkor 19-én történt a jeles esemény). Másodsorban azért, mert a szelebrációra olyan line-upot rittyentettek a srácok, hogy a telt ház előre borítékolható volt. Korábban egyesével is töltöttek már meg nagyobb tereket (természetesen a Bladerunnaz szervezésében), erre pénteken – a történelem során először – a Virus kiadó 3 oszlopa plusz “hivatalos hangja” (Ed Rush, Optical, Matrix és MC Ryme Tyme) lépett egymás után a Studio pultja mögé, illetve elé. Alább egy rövid beszámoló, és a Kultblog történetének első videocastja a buliról, amit még sokáig emlegetünk majd.

Lightos baráti alapozás után keresztültaxiztunk Budán, és meglepően simán bejutottunk az születésnap helyszínére. Rövid ruhatári kitérő, aztán irány a nagyterem, ahol éppen Bal és Safair vette át a pultot Ozontól és Mastiftól. Számtalan régi sláger mozgatta meg az egyre gyarapodó közönséget, amelyben sorra bukkantak fel az ismerős arcok.

Már megjelent Ed Rush szőke és Optical sapkás-szőrös feje, amikor felcsendült az Inner City Life, és szomorú tekintetek meredtek a hatalmas kivetítőre. Igazán méltó tiszteletadás volt ez a 2007-ben, autóbalesetben elhunyt Size9 emléke előtt.


Kultblog videocast #1: Bladerunnaz 10. születésnap @ STUDIO

Ezután viszont már nem nagyon volt megállás. A Virus Recordings alapítói alaposan megizzasztották a közönséget, amiben MC Ryme Tyme is partnerük volt. Ekkor már a karzaton és a VIP-részlegben is fürtökben lógtak az emberek, a küzdőtéren meg csápolt a nép.

Matrix sem maradt egyedül, hiszen az ifjabbik Quinn-testvért is megtámogatta pergő nyelvével Ryme Tyme. Az előre beígért oldschool-szett helyett kicsit mást kaptunk Jamie-től, de csalódnunk így sem kellett.

A levezetés DJ Palotaira hárult, aki régi önmagát idézően mozgatta tovább a még fél 6-kor is lelkes közönséget. Így volt kerek az este egy kerek születésnapon. Köszönjük ezt is, Blade!

A Kultblog az első videocasttal beköltözött a Vimeora, ahol a következő linken találod a csatornánkat:

https://vimeo.com/channels/kultblog

Remélhetőleg már középtávon is megszarapodnak a hasonló videós anyagok, illetve fejlődik ez még előreláthatólag több interjúval, beszámolóval stb. Stay tuned!