— Zene

— 2009. August 31. 07:46

— Írta: Varga Csaba

Kultblog TV: Sziget 2009, 3. nap

Lassan csordogáló, de el nem apadó Szigetes videófolyamunk ezúttal a harmadik nap néhány pillanatát vetíti, a tízperces limit miatt ezúttal csak a Nagyszínpad fellépőire szorítkozva. A kamera a Primal Scream alatt fut be a fesztre, végighallgat egy-két Pendulum számot, és a Prodigy-t is megnézi, mindeközben sikerül helyet foglalni felváltva a tömeg darálójában és a színpaddal szembeni teraszon. Főleg utóbbinak köszönhetően vizuális demonstráció keretében válik egyértelművé, hogy sajnos ebben az életben már nincs esély közönség soraiban élvezhető Prodigy koncertre, mert ekkora népsűrűség mellett már csak felülnézetből jópofa az embertenger. Katt és nézz!

 

 

A Prodigy végén gondoltam, jópofa lesz felvenni fix kameraállásból, ahogy ürül kifelé a tér, és majd felgyorsítom. Nagyjából húsz percig vettem, és mivel ennyi idő alatt egy kisebbfajta összefüggő üres folt sem keletkezett a tömeg szövetén, úgy döntöttem, hogy ez egy hülye ötlet volt. Én ennyi embert a Nagyszínpad előtt még soha életemben nem láttam. (Vagy csak a felülnézeti kép lepett meg nagyon.)

És akkor most jönnek majd az izgalmasabb dolgok, az eddigi koncertfelvételek mellett ugyanis az utolsó két napon négy interjú is készült, amelyeket remélhetőleg a hét folyamán sikerül is összeállítani és felpakolni. Stay tuned!