— Zene

— 2011. February 4. 17:59

— Írta: Velkei Zoltán

Lucy – Beelines For Working Bees (12")

Ipari hangulatú technót tartalmaz Lucy legújabb kislemeze, amin hosszabb tanulmányozást érdemlő idm-témák, mesteri ritmusváltások és mechanikus érzéshullámok egyaránt találhatóak.

Az underground techno négy legizgalmasabb neve remixeli Lucyt a Beelines For Working Bees című bakeliten, ami az olasz szerző márciusi albumának a felvezetője. Annak ellenére, hogy egy felvételt sem hallhatunk rajta annak eredeti formájában, a kiadvány mégis képes jól előrevetíteni, hogy mire számíthatunk egy hónap múlva. Lucy (polgári nevén Luca Mortellaro) az időszak legmélyebb techno gondolkodója, a zenéiben mélyen az ütemek alá integrál intelligens-dubos rétegeket.

Az első átiratot pont a nemrég nagyon megdicsért Tommy Four Seven prezentálja, és úgy tűnik, hogy a két művész jól megérti egymást. Míg kifejezetten izgalmas a testes beatek mögül kihallani egy-egy nagyon halk ambient hangot, addig az ütem is van annyira izgalmas – főleg a kiállásával -, hogy gond nélkül elvigyen a hátán hét percet. A Bein (James Ruskin Remix) egy kicsit szürke, a Blueprint kiadó alapítója ennél már nagyobb dolgokat is véghez vitt az elmúlt tizenöt évben. Túl kevés dolog történik túl hosszú időben, a sötét techno így hamar érdektelenségbe fullad.

A belga Peter Van Hoesen ezzel szemben nem hazudtolja meg önmagát, már egy perc után beveti a robotfunkot a Lavban. A legjobb része azonban mégsem ez a felvételnek, hanem a közepén elhelyezett idm-szerű szubfrekvencia, ami az Autechre hidegebb korszakának a vihar előtti csendjeire emlékeztethet. Az Eon (Truss Remix) zárja a gyűjteményt, aminek ritmusa leginkább egy mesterséges szív dobogására hasonlít. Többségében így érvényesül a Beelines For Working Bees, kíváncsian várom az albumot is.

Tracklist:

  • A1 Lucy – Tof (Tommy Four Seven Remix)
  • A2 Lucy – Bein (James Ruskin Remix)
  • B1 Lucy – Lav (Peter Van Hoesen Remix)
  • B2 Lucy – Eon (Truss Remix)

Borító: