— Zene

— 2010. September 8. 10:31

— Írta: Velkei Zoltán

Lézerálló – a Major Lazer és a La Roux, együtt

A Major Lazer a világjáró Diplo legújabb agymenése (a freerange-es Switch-csel), a La Roux pedig a tavalyi év egyik legnagyobbat szóló szintipop debütálása – a kelleténél jobban felkapottak és túlértékeltek, ha engem kérdeztek. Mindennél jobb dolgot kapunk azonban, ha összekeverjük őket, legalábbis a Lazerproof mixtape tizennégy száma nem nagyon hagy felületet kötekedésre.

Diplo darabjaira szedte a Guns Don’t Kill People… Lazers Do és La Roux albumokat, hogy a kettő együttes összeillesztéséből valami sokkal nagyobbat hozzon létre, és nem volt ezt rest megbolondítani különféle stílusok, irányzatok és korszakok sajátosságaival sem, így a reggae-s, dubos hiphop és szintipop házasságát r’n’b, dubstep, house és garage vendégek ünneplik.

Egyszer kifejezetten táncos az összhatás, és visszajön a kilencvenes évek rádiós tánczenei világa, máskor meg olyan mélyűri dubstepek rengenek be mindent, hogy kétségkívül napjaink valamelyik eldugott londoni pincéjében vagyunk illegálpartin. A kettő között pedig tényleg felvonul minden, amit csak el lehet képzelni. A Lazerproof úgy hozza kisujjból az aktuális zenei trendeket, hogy azok is könnyedén megőrülhetnek érte, akik a föld alól hallgatják, és azok is, akik soha nem merészkedtek a zenei tévécsatornáknál távolabbra. Ez korunk igazi házibuli mixtape-je – ééés, ráadásul ingyen letölthető!


Major Lazer & La Roux ft. Rusko – Tigerlilly (DYWHAP Blend)